The comparison of pork meat quality from six muscles
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874523" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874523 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Porovnání kvality masa pocházejícího ze šesti svalových partií
Original language description
Cílem práce bylo hodnocení obsahu sušiny, tuku, kolagenu, celkových bílkovin a čistých bílkovin u 6 svalů vepřového masa. Vzorky vepřového masa byly získány z jatek Veterinární a farmaceutické univerzity Brno (n = 9).Obsah sušiny u svalů m. semimembranosus, m. biceps femoris, m adductor, m. supraspinatus, m. longissimusdorsim. semitendinosusje v rozmezí 24,36 - 27, 77 %, obsah tuku 2,05 - 4,99 %, obsah kolagenu 0,36 - 0,60 %, obsah celkových bílkovin 19,65 - 23,55 % a obsah čistých bílkovin (bílkovinného dusíku přepočteného na bílkoviny) 17,23 - 19,93 %. Složení jednotlivých svalů jatečně upraveného těla je velice variabilní, což je způsobeno strukturou, složením a biochemickými vlastnostmi svalu.
Czech name
Porovnání kvality masa pocházejícího ze šesti svalových partií
Czech description
Cílem práce bylo hodnocení obsahu sušiny, tuku, kolagenu, celkových bílkovin a čistých bílkovin u 6 svalů vepřového masa. Vzorky vepřového masa byly získány z jatek Veterinární a farmaceutické univerzity Brno (n = 9).Obsah sušiny u svalů m. semimembranosus, m. biceps femoris, m adductor, m. supraspinatus, m. longissimusdorsim. semitendinosusje v rozmezí 24,36 - 27, 77 %, obsah tuku 2,05 - 4,99 %, obsah kolagenu 0,36 - 0,60 %, obsah celkových bílkovin 19,65 - 23,55 % a obsah čistých bílkovin (bílkovinného dusíku přepočteného na bílkoviny) 17,23 - 19,93 %. Složení jednotlivých svalů jatečně upraveného těla je velice variabilní, což je způsobeno strukturou, složením a biochemickými vlastnostmi svalu.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník XLII. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy Dny
ISBN
978-80-7509-405-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
52-56
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Mar 9, 2016
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—