All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The comparison of pork meat quality from six muscles

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874523" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874523 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Porovnání kvality masa pocházejícího ze šesti svalových partií

  • Original language description

    Cílem práce bylo hodnocení obsahu sušiny, tuku, kolagenu, celkových bílkovin a čistých bílkovin u 6 svalů vepřového masa. Vzorky vepřového masa byly získány z jatek Veterinární a farmaceutické univerzity Brno (n = 9).Obsah sušiny u svalů m. semimembranosus, m. biceps femoris, m adductor, m. supraspinatus, m. longissimusdorsim. semitendinosusje v rozmezí 24,36 - 27, 77 %, obsah tuku 2,05 - 4,99 %, obsah kolagenu 0,36 - 0,60 %, obsah celkových bílkovin 19,65 - 23,55 % a obsah čistých bílkovin (bílkovinného dusíku přepočteného na bílkoviny) 17,23 - 19,93 %. Složení jednotlivých svalů jatečně upraveného těla je velice variabilní, což je způsobeno strukturou, složením a biochemickými vlastnostmi svalu.

  • Czech name

    Porovnání kvality masa pocházejícího ze šesti svalových partií

  • Czech description

    Cílem práce bylo hodnocení obsahu sušiny, tuku, kolagenu, celkových bílkovin a čistých bílkovin u 6 svalů vepřového masa. Vzorky vepřového masa byly získány z jatek Veterinární a farmaceutické univerzity Brno (n = 9).Obsah sušiny u svalů m. semimembranosus, m. biceps femoris, m adductor, m. supraspinatus, m. longissimusdorsim. semitendinosusje v rozmezí 24,36 - 27, 77 %, obsah tuku 2,05 - 4,99 %, obsah kolagenu 0,36 - 0,60 %, obsah celkových bílkovin 19,65 - 23,55 % a obsah čistých bílkovin (bílkovinného dusíku přepočteného na bílkoviny) 17,23 - 19,93 %. Složení jednotlivých svalů jatečně upraveného těla je velice variabilní, což je způsobeno strukturou, složením a biochemickými vlastnostmi svalu.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XLII. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy Dny

  • ISBN

    978-80-7509-405-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    52-56

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Mar 9, 2016

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article