All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Determination of pure muscle protein in dry fermented sausage via total creatinine spectrophotometrically with adsorption - preliminary study

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F23%3A43880731" target="_blank" >RIV/62157124:16270/23:43880731 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-3-casopisu-maso-rok-2023/" target="_blank" >https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-3-casopisu-maso-rok-2023/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stanovení čistých svalových bílkovin u trvanlivého fermentovaného salámu přes celkový kreatinin spektrofotometricky s adsorpcí - předběžná studie

  • Original language description

    Cílem práce bylo ověřit možnost stanovení obsahu čistých svalových bílkovin (ČSB) přes obsah celkového kreatininu. Trvanlivé fermentované salámy byly analyzovány v průběhu zrání po dobu 35 dnů. Stanoven byl obsah sušiny, tuku, celkových bílkovin, čistých bílkovin, kolagenu, ČSB referenční metodou a ČSB přes celkový kreatinin. S ohledem na růst sušiny došlo k nárůstu všech sledovaných parametrů. Metoda stanovení obsahu celkového kreatininu s adsorpcí uvedená v práci naznačila možnost použití při stanovení obsahu ČSB u trvanlivých fermentovaných salámů. Zjištěné výsledky obsahu ČSB se podobaly výsledkům zjištěným referenční metodou. Pro statistické vyhodnocení bude potřeba nasbírat větší množství dat a potvrdit účinnost metody, jejíž zavedení by v praxi mohlo zjednodušit stanovení ČSB.

  • Czech name

    Stanovení čistých svalových bílkovin u trvanlivého fermentovaného salámu přes celkový kreatinin spektrofotometricky s adsorpcí - předběžná studie

  • Czech description

    Cílem práce bylo ověřit možnost stanovení obsahu čistých svalových bílkovin (ČSB) přes obsah celkového kreatininu. Trvanlivé fermentované salámy byly analyzovány v průběhu zrání po dobu 35 dnů. Stanoven byl obsah sušiny, tuku, celkových bílkovin, čistých bílkovin, kolagenu, ČSB referenční metodou a ČSB přes celkový kreatinin. S ohledem na růst sušiny došlo k nárůstu všech sledovaných parametrů. Metoda stanovení obsahu celkového kreatininu s adsorpcí uvedená v práci naznačila možnost použití při stanovení obsahu ČSB u trvanlivých fermentovaných salámů. Zjištěné výsledky obsahu ČSB se podobaly výsledkům zjištěným referenční metodou. Pro statistické vyhodnocení bude potřeba nasbírat větší množství dat a potvrdit účinnost metody, jejíž zavedení by v praxi mohlo zjednodušit stanovení ČSB.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK21020199" target="_blank" >QK21020199: Determination of pure muscle proteins by direct method</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2023

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    34

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    16-22

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database