Microscopy of milk and milk products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874604" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874604 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Mikroskopie mléka a mléčných výrobků
Original language description
Mikroskopickým hodnocením struktury potravin je možné od sebe odlišit jednotlivé přísady ve výrobku. Hodnotili jsme mikroskopickou strukturu vybraných mléčných výrobků a následně pomocí programu pro analýzu obrazu měření velikosti tukových kuliček. Vzorky byly obarveny pomocí barvení olejovou červení, PAS - Calleja a Lugol - Calleja. Ve vzorcích byly prokázány tukové kuličky a další přísady jako například škrob, karagenany a další polysacharidy. U vybraných vzorků obarvených olejovou červení byla programem pro analýzu obrazu změřena plocha tukových kuliček. Mezi tukovými kuličkami mléka a smetany byl prokázán velmi významný statistický rozdíl. Také byl statisticky významný rozdíl prokázán při hodnocení nízkotučného a plnotučného acidofilního mléka.
Czech name
Mikroskopie mléka a mléčných výrobků
Czech description
Mikroskopickým hodnocením struktury potravin je možné od sebe odlišit jednotlivé přísady ve výrobku. Hodnotili jsme mikroskopickou strukturu vybraných mléčných výrobků a následně pomocí programu pro analýzu obrazu měření velikosti tukových kuliček. Vzorky byly obarveny pomocí barvení olejovou červení, PAS - Calleja a Lugol - Calleja. Ve vzorcích byly prokázány tukové kuličky a další přísady jako například škrob, karagenany a další polysacharidy. U vybraných vzorků obarvených olejovou červení byla programem pro analýzu obrazu změřena plocha tukových kuliček. Mezi tukovými kuličkami mléka a smetany byl prokázán velmi významný statistický rozdíl. Také byl statisticky významný rozdíl prokázán při hodnocení nízkotučného a plnotučného acidofilního mléka.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Zborník prednášok a posterových príspevkov Hygiena Alimentorum XXXVII.
ISBN
978-80-8077-486-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
214-218
Publisher name
Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach
Place of publication
Košice
Event location
Štrbské Pleso
Event date
May 18, 2016
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—