All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Microscopy of milk and milk products

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874604" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874604 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Mikroskopie mléka a mléčných výrobků

  • Original language description

    Mikroskopickým hodnocením struktury potravin je možné od sebe odlišit jednotlivé přísady ve výrobku. Hodnotili jsme mikroskopickou strukturu vybraných mléčných výrobků a následně pomocí programu pro analýzu obrazu měření velikosti tukových kuliček. Vzorky byly obarveny pomocí barvení olejovou červení, PAS - Calleja a Lugol - Calleja. Ve vzorcích byly prokázány tukové kuličky a další přísady jako například škrob, karagenany a další polysacharidy. U vybraných vzorků obarvených olejovou červení byla programem pro analýzu obrazu změřena plocha tukových kuliček. Mezi tukovými kuličkami mléka a smetany byl prokázán velmi významný statistický rozdíl. Také byl statisticky významný rozdíl prokázán při hodnocení nízkotučného a plnotučného acidofilního mléka.

  • Czech name

    Mikroskopie mléka a mléčných výrobků

  • Czech description

    Mikroskopickým hodnocením struktury potravin je možné od sebe odlišit jednotlivé přísady ve výrobku. Hodnotili jsme mikroskopickou strukturu vybraných mléčných výrobků a následně pomocí programu pro analýzu obrazu měření velikosti tukových kuliček. Vzorky byly obarveny pomocí barvení olejovou červení, PAS - Calleja a Lugol - Calleja. Ve vzorcích byly prokázány tukové kuličky a další přísady jako například škrob, karagenany a další polysacharidy. U vybraných vzorků obarvených olejovou červení byla programem pro analýzu obrazu změřena plocha tukových kuliček. Mezi tukovými kuličkami mléka a smetany byl prokázán velmi významný statistický rozdíl. Také byl statisticky významný rozdíl prokázán při hodnocení nízkotučného a plnotučného acidofilního mléka.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Zborník prednášok a posterových príspevkov Hygiena Alimentorum XXXVII.

  • ISBN

    978-80-8077-486-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    214-218

  • Publisher name

    Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach

  • Place of publication

    Košice

  • Event location

    Štrbské Pleso

  • Event date

    May 18, 2016

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article