Study of selected factors on chemical parameters of wild boar muscle tissue
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874650" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874650 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/62157124:16810/16:43874650
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Studium vybraných faktorů na chemické parametry svaloviny divokých prasat
Original language description
Cílem práce bylo sledovat obsah tuku ve svalovině plece (mediální strana) a v jazyku prasete divokého (Sus scrofa) v závislosti na vybraných faktorech (pohlaví, věk, hmotnost, délka těla, výška hřbetního tuku a obsah povrchového tuku na srdci. Obsah tuku v pleci se pohyboval od 0,06 % do 1,94 %. Obsah tuku v jazyku kolísal od 1,26 % do 8,87 %. U samičího pohlaví byl obsah tuku v jazyku významně ovlivněn tělesnou hmotností (R = 0,74; p = 0,001) a věkem (R = 0,76; p = 0,001). U samčího pohlaví koreloval obsah tuku v pleci s obsahem tuku na povrchu srdce (R = 0,76; p = 0,004). Zjištěné korelace by mohly být využity pro vytvoření systému klasifikace těl divokých prasat.
Czech name
Studium vybraných faktorů na chemické parametry svaloviny divokých prasat
Czech description
Cílem práce bylo sledovat obsah tuku ve svalovině plece (mediální strana) a v jazyku prasete divokého (Sus scrofa) v závislosti na vybraných faktorech (pohlaví, věk, hmotnost, délka těla, výška hřbetního tuku a obsah povrchového tuku na srdci. Obsah tuku v pleci se pohyboval od 0,06 % do 1,94 %. Obsah tuku v jazyku kolísal od 1,26 % do 8,87 %. U samičího pohlaví byl obsah tuku v jazyku významně ovlivněn tělesnou hmotností (R = 0,74; p = 0,001) a věkem (R = 0,76; p = 0,001). U samčího pohlaví koreloval obsah tuku v pleci s obsahem tuku na povrchu srdce (R = 0,76; p = 0,004). Zjištěné korelace by mohly být využity pro vytvoření systému klasifikace těl divokých prasat.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
O - Projekt operacniho programu
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Hygiena a technologie potravin XLVI. Lenfeldovy a Höklovy dny Sborník přednášek a posterů
ISBN
978-80-7305-782-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
271-274
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Oct 19, 2016
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—