All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Method models for identification of milk adulteration with added water in sheep by freezing point and major components with respect to the somatic cell count.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874664" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874664 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/26722861:_____/16:N0000047

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Modely metody identifikace zvodnění mléka u ovcí podle bodu mrznutí a hlavních složek s ohledem na počet somatických buněk

  • Original language description

    Cena mléka malých přežvýkavců je výrazně vyšší než kravského. Cena ovčího mléka je faktorem potřeby kontroly jeho zvodnění (ZM; falšování). ZM může být technologické a je ekonomické riziko pro zpracovatele mléka. Cílem bylo zpřesnění detekčního limitu bodu mrznutí (BMM) pro ZM u ovcí. Odhad měsíčních limitů BMM a složek pro ZM byl: průměr (x) + směrodatná odchylka (sd) x 1,64 a x - sd x 1,64 (95 % jednostranného intervalu spolehlivosti). Limitní rovnice pro BMM podle měsíců (sezóny, laktace) byla: y = 0,0044x - 0,5436; r = 0,864; P < 0,05. Byl vytvořen hierarchický model aplikace limitních rovnic BMM a složek pro identifikaci ZM.

  • Czech name

    Modely metody identifikace zvodnění mléka u ovcí podle bodu mrznutí a hlavních složek s ohledem na počet somatických buněk

  • Czech description

    Cena mléka malých přežvýkavců je výrazně vyšší než kravského. Cena ovčího mléka je faktorem potřeby kontroly jeho zvodnění (ZM; falšování). ZM může být technologické a je ekonomické riziko pro zpracovatele mléka. Cílem bylo zpřesnění detekčního limitu bodu mrznutí (BMM) pro ZM u ovcí. Odhad měsíčních limitů BMM a složek pro ZM byl: průměr (x) + směrodatná odchylka (sd) x 1,64 a x - sd x 1,64 (95 % jednostranného intervalu spolehlivosti). Limitní rovnice pro BMM podle měsíců (sezóny, laktace) byla: y = 0,0044x - 0,5436; r = 0,864; P < 0,05. Byl vytvořen hierarchický model aplikace limitních rovnic BMM a složek pro identifikaci ZM.

Classification

  • Type

    N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Determination of parameters for legislative assessing of the quality and safety of raw milk from cows, sheep and goats</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    RO1416 CM 28

  • Regulation ID

    SVS/2016/148091-G

  • Technical parameters

    Technicko-organizační doporučení k postupu odhalování rizika případného zvodnění syrového bazénového ovčího mléka podle hodnot a dynamiky bodu mrznutí mléka a základních složek pro podporu kvality suroviny a efektivity jeho zpracování na mléčné výrobky.

  • Economical parameters

    Ekonomický dopad je součástí kontroly kvality syrového ovčího mléka. Postup podporuje kvalitu v mléčném potravinovém řetězci a výtěžnost mléčné suroviny. Může tvořit do 2 % ve smyslu cenového efektu při prodeji těchto výrobků, což v závislosti na objemu zpracování mléka a prodeje sýrů může činit na 1stádo 30 000 Kč. Na úrovni státu (ČR) může přínos z redukce ztrát kvality činit ročně částky v řádu statisíců (900 000 Kč), přičemž efekt je po rocích pravidelně opakovatelný.

  • Certification body designation

    Státní veterinární správa České republiiky

  • Date of certification

  • Method of use

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel