All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Salmonellosis in 2015, sources and outbreaks from food

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43875534" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43875534 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Výskyt salmonel v EU za rok 2015, jejich zdroje a hromadná onemocnění z potravin

  • Original language description

    Evropský úřad pro bezpečnost potravin a Evropské středisko pro prevenci a kontrolu nemocí vydává každoročně souhrnnou zprávu o trendech a zdrojích zoonóz, jejich původcích a onemocnění z potravin. V roce 2015 docházelo ke sledování celkem 32 evropských zemí (28 členských státu EU). V rámci monitoringu bylo zjištěno, že v Evropské unii dochází od roku 2008 ke klesajícímu trendu potvrzených lidských případů salmonelóz. Velký podíl na vzniku salmonelózy u lidí má Salmonella Enteritidis, která tímto navyšuje počet případů. U velkého množství členských státu došlo ke snížení výskytu salmonel u drůbeže. Jako nejčastější sérovar izolovaný u domácí drůbeže byly sérovary Salmonella Enteritidis a Salmonella Infantis.

  • Czech name

    Výskyt salmonel v EU za rok 2015, jejich zdroje a hromadná onemocnění z potravin

  • Czech description

    Evropský úřad pro bezpečnost potravin a Evropské středisko pro prevenci a kontrolu nemocí vydává každoročně souhrnnou zprávu o trendech a zdrojích zoonóz, jejich původcích a onemocnění z potravin. V roce 2015 docházelo ke sledování celkem 32 evropských zemí (28 členských státu EU). V rámci monitoringu bylo zjištěno, že v Evropské unii dochází od roku 2008 ke klesajícímu trendu potvrzených lidských případů salmonelóz. Velký podíl na vzniku salmonelózy u lidí má Salmonella Enteritidis, která tímto navyšuje počet případů. U velkého množství členských státu došlo ke snížení výskytu salmonel u drůbeže. Jako nejčastější sérovar izolovaný u domácí drůbeže byly sérovary Salmonella Enteritidis a Salmonella Infantis.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40301 - Veterinary science

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    28

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    49-52

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database