All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Impact of the glass design on the perception of flavor spectrum of wines

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43875556" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43875556 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv designu sklenice na vnímání aromatického spektra vín

  • Original language description

    Cílem šetření bylo ověřit výzkumnou otázku, zda nádoby na pití vína mohou ovlivnit senzorické vnímání aromatu u vína. Byla použita metoda senzorické analýzy. Tato metoda byla testována na 70 respondentů zjistit, do jaké míry je materiál a tvar nádoby ovlivňují výslednou kvalitu vína při pití. Výsledky studie ukazují, že nejlepší materiál na podporu kvality aroma vína je sklo. Kromě materiálu je důležitým faktorem pro výslednou kvalitu vína tvar sklenice, silueta, velikost ? výška, objem a délka uchopovací zóny (nožka), pitná zóna ? okraj sklenice a tloušťka skla.

  • Czech name

    Vliv designu sklenice na vnímání aromatického spektra vín

  • Czech description

    Cílem šetření bylo ověřit výzkumnou otázku, zda nádoby na pití vína mohou ovlivnit senzorické vnímání aromatu u vína. Byla použita metoda senzorické analýzy. Tato metoda byla testována na 70 respondentů zjistit, do jaké míry je materiál a tvar nádoby ovlivňují výslednou kvalitu vína při pití. Výsledky studie ukazují, že nejlepší materiál na podporu kvality aroma vína je sklo. Kromě materiálu je důležitým faktorem pro výslednou kvalitu vína tvar sklenice, silueta, velikost ? výška, objem a délka uchopovací zóny (nožka), pitná zóna ? okraj sklenice a tloušťka skla.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40301 - Veterinary science

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu, Sborník příspěvků z desáté mezinárodní vědecké konference

  • ISBN

    978-80-87300-95-4

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    6-10

  • Publisher name

    Vysoká škola obchodní a hotelová

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Apr 27, 2017

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article