Impact of the glass design on the perception of flavor spectrum of wines
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43875556" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43875556 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv designu sklenice na vnímání aromatického spektra vín
Original language description
Cílem šetření bylo ověřit výzkumnou otázku, zda nádoby na pití vína mohou ovlivnit senzorické vnímání aromatu u vína. Byla použita metoda senzorické analýzy. Tato metoda byla testována na 70 respondentů zjistit, do jaké míry je materiál a tvar nádoby ovlivňují výslednou kvalitu vína při pití. Výsledky studie ukazují, že nejlepší materiál na podporu kvality aroma vína je sklo. Kromě materiálu je důležitým faktorem pro výslednou kvalitu vína tvar sklenice, silueta, velikost ? výška, objem a délka uchopovací zóny (nožka), pitná zóna ? okraj sklenice a tloušťka skla.
Czech name
Vliv designu sklenice na vnímání aromatického spektra vín
Czech description
Cílem šetření bylo ověřit výzkumnou otázku, zda nádoby na pití vína mohou ovlivnit senzorické vnímání aromatu u vína. Byla použita metoda senzorické analýzy. Tato metoda byla testována na 70 respondentů zjistit, do jaké míry je materiál a tvar nádoby ovlivňují výslednou kvalitu vína při pití. Výsledky studie ukazují, že nejlepší materiál na podporu kvality aroma vína je sklo. Kromě materiálu je důležitým faktorem pro výslednou kvalitu vína tvar sklenice, silueta, velikost ? výška, objem a délka uchopovací zóny (nožka), pitná zóna ? okraj sklenice a tloušťka skla.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
40301 - Veterinary science
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu, Sborník příspěvků z desáté mezinárodní vědecké konference
ISBN
978-80-87300-95-4
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Number of pages
5
Pages from-to
6-10
Publisher name
Vysoká škola obchodní a hotelová
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Apr 27, 2017
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—