All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Histochemical Detection of Carrageenans

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43875740" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43875740 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Histochemický průkaz karagenanů

  • Original language description

    Cílem práce bylo porovnání různých barvících metod a jejich využitelnost pro průkaz karagenanu v modelových výrobcích. Pro barvení mikroskopických preparátů vzorků karagenanů bylo použito barvení Hematoxylin-eosin, barvení methylenovou a toluidinovou modří, barvení PAS a PAS-Calleja. Jako nejvhodnější metoda barvení karagenanů byla vybrána metoda PAS-Calleja. Následně bylo použito toto barvení u modelových vzorků připravených z mletého vepřového masa a karagenanu v koncentracích: 0,01%, 0,1%, 2,5%, 5,0%. Při vyšetřování dostatečného množství řezů byly karagenany prokázány v modelových vzorcích s přídavkem 0,1 % karagenanů.

  • Czech name

    Histochemický průkaz karagenanů

  • Czech description

    Cílem práce bylo porovnání různých barvících metod a jejich využitelnost pro průkaz karagenanu v modelových výrobcích. Pro barvení mikroskopických preparátů vzorků karagenanů bylo použito barvení Hematoxylin-eosin, barvení methylenovou a toluidinovou modří, barvení PAS a PAS-Calleja. Jako nejvhodnější metoda barvení karagenanů byla vybrána metoda PAS-Calleja. Následně bylo použito toto barvení u modelových vzorků připravených z mletého vepřového masa a karagenanu v koncentracích: 0,01%, 0,1%, 2,5%, 5,0%. Při vyšetřování dostatečného množství řezů byly karagenany prokázány v modelových vzorcích s přídavkem 0,1 % karagenanů.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40500 - Other agricultural sciences

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Bezpečnosť a kontrola potravín (Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie)

  • ISBN

    978-80-552-1649-2

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    215-218

  • Publisher name

    Slovenská pol´nohospodárska univerzita v Nitre

  • Place of publication

    Nitra

  • Event location

    Piešťany

  • Event date

    Mar 30, 2017

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article