Histochemical Detection of Carrageenans
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43875740" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43875740 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Histochemický průkaz karagenanů
Original language description
Cílem práce bylo porovnání různých barvících metod a jejich využitelnost pro průkaz karagenanu v modelových výrobcích. Pro barvení mikroskopických preparátů vzorků karagenanů bylo použito barvení Hematoxylin-eosin, barvení methylenovou a toluidinovou modří, barvení PAS a PAS-Calleja. Jako nejvhodnější metoda barvení karagenanů byla vybrána metoda PAS-Calleja. Následně bylo použito toto barvení u modelových vzorků připravených z mletého vepřového masa a karagenanu v koncentracích: 0,01%, 0,1%, 2,5%, 5,0%. Při vyšetřování dostatečného množství řezů byly karagenany prokázány v modelových vzorcích s přídavkem 0,1 % karagenanů.
Czech name
Histochemický průkaz karagenanů
Czech description
Cílem práce bylo porovnání různých barvících metod a jejich využitelnost pro průkaz karagenanu v modelových výrobcích. Pro barvení mikroskopických preparátů vzorků karagenanů bylo použito barvení Hematoxylin-eosin, barvení methylenovou a toluidinovou modří, barvení PAS a PAS-Calleja. Jako nejvhodnější metoda barvení karagenanů byla vybrána metoda PAS-Calleja. Následně bylo použito toto barvení u modelových vzorků připravených z mletého vepřového masa a karagenanu v koncentracích: 0,01%, 0,1%, 2,5%, 5,0%. Při vyšetřování dostatečného množství řezů byly karagenany prokázány v modelových vzorcích s přídavkem 0,1 % karagenanů.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
40500 - Other agricultural sciences
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Bezpečnosť a kontrola potravín (Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie)
ISBN
978-80-552-1649-2
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Number of pages
4
Pages from-to
215-218
Publisher name
Slovenská pol´nohospodárska univerzita v Nitre
Place of publication
Nitra
Event location
Piešťany
Event date
Mar 30, 2017
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—