Quality determination of heat meat products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43875932" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43875932 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Hodnocení kvality tepelně opracovaných masných výrobků
Original language description
Jakost potravin se obecně definuje jako souhrn vlastností výrobků, které jsou rozhodující pro plnění funkce, k níž je výrobek určen (k výživě), nebo míra či stupeň vhodnosti daného výrobku pro stanovený účel užití nebo poměr mezi skutečnými a požadovanými vlastnostmi. Metody používané při posuzování a hodnocení jakosti potravin jsou velmi široké a mohou být jak subjektivní ? smyslové, tak i objektivní ? laboratorní. Kvalita výrobků je jedním ze základních požadavků vyžadovaných spotřebitelem. Masné výrobky jsou chuťově a celkově senzoricky velice oblíbené pro konzumenty a to jak v České Republice, tak i okolních zemích a často se vedou diskuze o jejich kvalitě. Masný výrobek získáme zpracováním masa nebo dalším zpracováním již hotových masných výrobků. U masného výrobku musí být přitom z řezné plochy zřejmé, že pozbyl znaků charakteristických pro čerstvé maso. V rámci hodnocení kvality masných výrobků byly provedeny analýzy základních fyzikálně-chemických a senzorických parametrů. Byly hodnoceny rozdíly, ?stálá? jakost výrobků a plnění legislativních požadavků podle Vyhlášky MZe č. 69/2016 Sb.
Czech name
Hodnocení kvality tepelně opracovaných masných výrobků
Czech description
Jakost potravin se obecně definuje jako souhrn vlastností výrobků, které jsou rozhodující pro plnění funkce, k níž je výrobek určen (k výživě), nebo míra či stupeň vhodnosti daného výrobku pro stanovený účel užití nebo poměr mezi skutečnými a požadovanými vlastnostmi. Metody používané při posuzování a hodnocení jakosti potravin jsou velmi široké a mohou být jak subjektivní ? smyslové, tak i objektivní ? laboratorní. Kvalita výrobků je jedním ze základních požadavků vyžadovaných spotřebitelem. Masné výrobky jsou chuťově a celkově senzoricky velice oblíbené pro konzumenty a to jak v České Republice, tak i okolních zemích a často se vedou diskuze o jejich kvalitě. Masný výrobek získáme zpracováním masa nebo dalším zpracováním již hotových masných výrobků. U masného výrobku musí být přitom z řezné plochy zřejmé, že pozbyl znaků charakteristických pro čerstvé maso. V rámci hodnocení kvality masných výrobků byly provedeny analýzy základních fyzikálně-chemických a senzorických parametrů. Byly hodnoceny rozdíly, ?stálá? jakost výrobků a plnění legislativních požadavků podle Vyhlášky MZe č. 69/2016 Sb.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník XLIII. konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2017
ISBN
978-80-7509-476-6
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Number of pages
5
Pages from-to
34-38
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Mar 1, 2017
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—