All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Quality determination of heat meat products

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43875932" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43875932 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Hodnocení kvality tepelně opracovaných masných výrobků

  • Original language description

    Jakost potravin se obecně definuje jako souhrn vlastností výrobků, které jsou rozhodující pro plnění funkce, k níž je výrobek určen (k výživě), nebo míra či stupeň vhodnosti daného výrobku pro stanovený účel užití nebo poměr mezi skutečnými a požadovanými vlastnostmi. Metody používané při posuzování a hodnocení jakosti potravin jsou velmi široké a mohou být jak subjektivní ? smyslové, tak i objektivní ? laboratorní. Kvalita výrobků je jedním ze základních požadavků vyžadovaných spotřebitelem. Masné výrobky jsou chuťově a celkově senzoricky velice oblíbené pro konzumenty a to jak v České Republice, tak i okolních zemích a často se vedou diskuze o jejich kvalitě. Masný výrobek získáme zpracováním masa nebo dalším zpracováním již hotových masných výrobků. U masného výrobku musí být přitom z řezné plochy zřejmé, že pozbyl znaků charakteristických pro čerstvé maso. V rámci hodnocení kvality masných výrobků byly provedeny analýzy základních fyzikálně-chemických a senzorických parametrů. Byly hodnoceny rozdíly, ?stálá? jakost výrobků a plnění legislativních požadavků podle Vyhlášky MZe č. 69/2016 Sb.

  • Czech name

    Hodnocení kvality tepelně opracovaných masných výrobků

  • Czech description

    Jakost potravin se obecně definuje jako souhrn vlastností výrobků, které jsou rozhodující pro plnění funkce, k níž je výrobek určen (k výživě), nebo míra či stupeň vhodnosti daného výrobku pro stanovený účel užití nebo poměr mezi skutečnými a požadovanými vlastnostmi. Metody používané při posuzování a hodnocení jakosti potravin jsou velmi široké a mohou být jak subjektivní ? smyslové, tak i objektivní ? laboratorní. Kvalita výrobků je jedním ze základních požadavků vyžadovaných spotřebitelem. Masné výrobky jsou chuťově a celkově senzoricky velice oblíbené pro konzumenty a to jak v České Republice, tak i okolních zemích a často se vedou diskuze o jejich kvalitě. Masný výrobek získáme zpracováním masa nebo dalším zpracováním již hotových masných výrobků. U masného výrobku musí být přitom z řezné plochy zřejmé, že pozbyl znaků charakteristických pro čerstvé maso. V rámci hodnocení kvality masných výrobků byly provedeny analýzy základních fyzikálně-chemických a senzorických parametrů. Byly hodnoceny rozdíly, ?stálá? jakost výrobků a plnění legislativních požadavků podle Vyhlášky MZe č. 69/2016 Sb.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XLIII. konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2017

  • ISBN

    978-80-7509-476-6

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    34-38

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Mar 1, 2017

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article