All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Evaluation of quality of meat product from Germany in comparison of Czech product

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873024" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43873024 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Hodnocení kvality německých masných výrobků v porovnání s českými

  • Original language description

    Masné výrobky jsou chuťově a celkově senzoricky velice oblíbené pro konzumenty a to jak v České Republice, tak i okolních zemích. Pestrost sortimentu masných výrobků je umožněna řadou faktorů: skladbou a vlastnostmi hlavních druhů masa, rozdílnou kvalitou druhů masa a jeho anatomických částí, stupněm mělnění masa, použitím mnoha vedlejších surovin a pomocných látek, velkého sortimentu obalů a tvarem výrobků, použitím mnoha druhů koření, použitím rozdílných technologických postupů včetně volby různých konzervačních metod, různými způsoby předkládání výrobků ke spotřebě atd. Cílem práce bylo hodnocení čtyř druhů masných výrobků (Junior, párky, špekáčky, šunkový salám) od českého výrobce a čtyř druhů masných výrobků od německého výrobce. U výrobků byla provedena senzorická analýza (celkový vzhled, konzistence, vzhled v nákroji, vůně a chuť) a základních chemických parametrů (obsah tuku, bílkovin, soli, vody). Cílem hodnocení bylo posoudit rozdíly, standardnost a výsledky analýz zhodnotit

  • Czech name

    Hodnocení kvality německých masných výrobků v porovnání s českými

  • Czech description

    Masné výrobky jsou chuťově a celkově senzoricky velice oblíbené pro konzumenty a to jak v České Republice, tak i okolních zemích. Pestrost sortimentu masných výrobků je umožněna řadou faktorů: skladbou a vlastnostmi hlavních druhů masa, rozdílnou kvalitou druhů masa a jeho anatomických částí, stupněm mělnění masa, použitím mnoha vedlejších surovin a pomocných látek, velkého sortimentu obalů a tvarem výrobků, použitím mnoha druhů koření, použitím rozdílných technologických postupů včetně volby různých konzervačních metod, různými způsoby předkládání výrobků ke spotřebě atd. Cílem práce bylo hodnocení čtyř druhů masných výrobků (Junior, párky, špekáčky, šunkový salám) od českého výrobce a čtyř druhů masných výrobků od německého výrobce. U výrobků byla provedena senzorická analýza (celkový vzhled, konzistence, vzhled v nákroji, vůně a chuť) a základních chemických parametrů (obsah tuku, bílkovin, soli, vody). Cílem hodnocení bylo posoudit rozdíly, standardnost a výsledky analýz zhodnotit

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků XLIV. Sympozium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    978-80-7080-903-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    240-243

  • Publisher name

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský dvůr

  • Event date

    May 26, 2014

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article