Evaluation of quality of meat product from Germany in comparison of Czech product
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873024" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43873024 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Hodnocení kvality německých masných výrobků v porovnání s českými
Original language description
Masné výrobky jsou chuťově a celkově senzoricky velice oblíbené pro konzumenty a to jak v České Republice, tak i okolních zemích. Pestrost sortimentu masných výrobků je umožněna řadou faktorů: skladbou a vlastnostmi hlavních druhů masa, rozdílnou kvalitou druhů masa a jeho anatomických částí, stupněm mělnění masa, použitím mnoha vedlejších surovin a pomocných látek, velkého sortimentu obalů a tvarem výrobků, použitím mnoha druhů koření, použitím rozdílných technologických postupů včetně volby různých konzervačních metod, různými způsoby předkládání výrobků ke spotřebě atd. Cílem práce bylo hodnocení čtyř druhů masných výrobků (Junior, párky, špekáčky, šunkový salám) od českého výrobce a čtyř druhů masných výrobků od německého výrobce. U výrobků byla provedena senzorická analýza (celkový vzhled, konzistence, vzhled v nákroji, vůně a chuť) a základních chemických parametrů (obsah tuku, bílkovin, soli, vody). Cílem hodnocení bylo posoudit rozdíly, standardnost a výsledky analýz zhodnotit
Czech name
Hodnocení kvality německých masných výrobků v porovnání s českými
Czech description
Masné výrobky jsou chuťově a celkově senzoricky velice oblíbené pro konzumenty a to jak v České Republice, tak i okolních zemích. Pestrost sortimentu masných výrobků je umožněna řadou faktorů: skladbou a vlastnostmi hlavních druhů masa, rozdílnou kvalitou druhů masa a jeho anatomických částí, stupněm mělnění masa, použitím mnoha vedlejších surovin a pomocných látek, velkého sortimentu obalů a tvarem výrobků, použitím mnoha druhů koření, použitím rozdílných technologických postupů včetně volby různých konzervačních metod, různými způsoby předkládání výrobků ke spotřebě atd. Cílem práce bylo hodnocení čtyř druhů masných výrobků (Junior, párky, špekáčky, šunkový salám) od českého výrobce a čtyř druhů masných výrobků od německého výrobce. U výrobků byla provedena senzorická analýza (celkový vzhled, konzistence, vzhled v nákroji, vůně a chuť) a základních chemických parametrů (obsah tuku, bílkovin, soli, vody). Cílem hodnocení bylo posoudit rozdíly, standardnost a výsledky analýz zhodnotit
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků XLIV. Sympozium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
978-80-7080-903-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
240-243
Publisher name
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Place of publication
Praha
Event location
Skalský dvůr
Event date
May 26, 2014
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—