All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Conjugated linoleic acid in ovine and caprine milk

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43876132" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43876132 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Konjugovaná kyselina linolová v ovčím a kozím mléce

  • Original language description

    Obsah konjugované kyseliny linolové (CLA) byl stanoven v ovčím a kozím mléce s využitím plynové chromatografie s plamenově ionizační detekcí, kdy po odstředění mléčného tuku byly CLA a ostatní mastné kyseliny stanoveny jako methylestery. Analyzované vzorky mléka (celkem 38) byly odebírány z kozích a ovčích farem v České republice během sezóny 2015. Zjistili jsme statisticky vysoce významně (p &lt; 0,001) vyšší obsah CLA v mléce ovčím (23,39 ? 6,59 mg/g) než v mléce kozím (7,83 ? 2,21 mg/g). Dále bylo zjištěno, že zastoupení CLA v kozím mléce se v průběhu laktace výrazně nemění, zatímco v mléce ovčím obsah CLA vykazuje v první části laktačního období pokles, a poté v druhé části laktace dochází k nárůstu množství CLA.

  • Czech name

    Konjugovaná kyselina linolová v ovčím a kozím mléce

  • Czech description

    Obsah konjugované kyseliny linolové (CLA) byl stanoven v ovčím a kozím mléce s využitím plynové chromatografie s plamenově ionizační detekcí, kdy po odstředění mléčného tuku byly CLA a ostatní mastné kyseliny stanoveny jako methylestery. Analyzované vzorky mléka (celkem 38) byly odebírány z kozích a ovčích farem v České republice během sezóny 2015. Zjistili jsme statisticky vysoce významně (p &lt; 0,001) vyšší obsah CLA v mléce ovčím (23,39 ? 6,59 mg/g) než v mléce kozím (7,83 ? 2,21 mg/g). Dále bylo zjištěno, že zastoupení CLA v kozím mléce se v průběhu laktace výrazně nemění, zatímco v mléce ovčím obsah CLA vykazuje v první části laktačního období pokles, a poté v druhé části laktace dochází k nárůstu množství CLA.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XLIII. konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2017

  • ISBN

    978-80-7509-476-6

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    66-69

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Mar 1, 2017

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article