Determination of whey proteins in mare?s milk
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43876170" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43876170 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Stanovení syrovátkových bílkovin kobylího mléka
Original language description
Cílem práce bylo stanovení hlavních syrovátkových bílkovin beta-laktoglobulinu (beta-LG) a alfa-laktalbuminu (alfa-LA) ve vzorcích kobylího mléka (n = 30). Bílkoviny byly stanoveny po vysrážení kaseinů kyselinou octovou metodou elektroforézy na polyakrylamidovém gelu s přídavkem lauryl síranu sodného (SDS-PAGE). Průměrné hodnoty syrovátkových bílkovin za sledované období 6 měsíců byly pro beta-LG 62,19 ? 2,45 % a alfa?LA 37,81 ? 2,45 %. Poměr beta-LG ku alfa-LA se pohyboval v rozmezí hodnot 1,35 až 1,81. Mezi obsahem beta-LG a alfa-LA byly zjištěny statisticky vysoce významné rozdíly.
Czech name
Stanovení syrovátkových bílkovin kobylího mléka
Czech description
Cílem práce bylo stanovení hlavních syrovátkových bílkovin beta-laktoglobulinu (beta-LG) a alfa-laktalbuminu (alfa-LA) ve vzorcích kobylího mléka (n = 30). Bílkoviny byly stanoveny po vysrážení kaseinů kyselinou octovou metodou elektroforézy na polyakrylamidovém gelu s přídavkem lauryl síranu sodného (SDS-PAGE). Průměrné hodnoty syrovátkových bílkovin za sledované období 6 měsíců byly pro beta-LG 62,19 ? 2,45 % a alfa?LA 37,81 ? 2,45 %. Poměr beta-LG ku alfa-LA se pohyboval v rozmezí hodnot 1,35 až 1,81. Mezi obsahem beta-LG a alfa-LA byly zjištěny statisticky vysoce významné rozdíly.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Hygiena a technologie potravin XLVII. Lenfeldovy a Höklovy dny ? Sborník přednášek a posterů
ISBN
978-80-7305-793-0
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Number of pages
4
Pages from-to
175-178
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Oct 18, 2017
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—