All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Comparison of ?-lactoglobulin and ?-lactalbumin content in mare?s milk

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43876540" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43876540 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Porovnání obsahu ?-laktoglobulinu a ?-laktalbuminu kobylího mléka

  • Original language description

    Cílem práce bylo stanovení hlavních syrovátkových bílkovin beta-laktoglobulinu (?-LG) a alfa-laktalbuminu (?-LA) ve vzorcích kobylího mléka (n = 54). Po odstranění tuku byly vzorky vysráženy kyselinou octovou na pH 4,2. Po odstředění a přidání pufru s 2-merkaptoethanolem byly syrovátkové bílkoviny stanoveny pomocí elektroforézy na polyakrylamidovém gelu s přídavkem dodecyl síranu sodného (SDS-PAGE). Průměrné hodnoty syrovátkových bílkovin za sledované období 6 měsíců se pohybovaly v rozmezí 51-73 ? 69,37 % pro ?-LG a 30,63 ? 48,27 % ?-LA. Poměr ?-LG ku ?-LA byl stanoven v rozsahu 1,48 až 1,72. U obsahu bílkovin mezi měsíci laktace nebyly zjištěny statisticky průkazné rozdíly. Statisticky průkazné rozdíly (p &lt; 0,05) však byly nalezeny mezi plemeny moravský teplokrevník a oldenburský kůň.

  • Czech name

    Porovnání obsahu ?-laktoglobulinu a ?-laktalbuminu kobylího mléka

  • Czech description

    Cílem práce bylo stanovení hlavních syrovátkových bílkovin beta-laktoglobulinu (?-LG) a alfa-laktalbuminu (?-LA) ve vzorcích kobylího mléka (n = 54). Po odstranění tuku byly vzorky vysráženy kyselinou octovou na pH 4,2. Po odstředění a přidání pufru s 2-merkaptoethanolem byly syrovátkové bílkoviny stanoveny pomocí elektroforézy na polyakrylamidovém gelu s přídavkem dodecyl síranu sodného (SDS-PAGE). Průměrné hodnoty syrovátkových bílkovin za sledované období 6 měsíců se pohybovaly v rozmezí 51-73 ? 69,37 % pro ?-LG a 30,63 ? 48,27 % ?-LA. Poměr ?-LG ku ?-LA byl stanoven v rozsahu 1,48 až 1,72. U obsahu bílkovin mezi měsíci laktace nebyly zjištěny statisticky průkazné rozdíly. Statisticky průkazné rozdíly (p &lt; 0,05) však byly nalezeny mezi plemeny moravský teplokrevník a oldenburský kůň.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40301 - Veterinary science

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník abstraktů XLIV. konference o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7509-541-1

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    181-185

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Feb 28, 2018

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article