Determination of whey proteins in mare milk by RP-HPLC method
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43876542" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43876542 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Stanovení syrovátkových bílkovin v kobylím mléce metodou RP-HPLC
Original language description
Cílem studie bylo stanovení vybraných syrovátkových bílkovin ?-laktalbuminu (?-LA), ?-laktoglobulinu (?-LG), sérového albuminu (SA) a lysozymu (LYS) v individuálních vzorcích kobylího mléka (n=42) a sledování změn během prvních 6 měsíců laktace. Syrovátkové bílkoviny byly stanoveny po vysrážení kaseinů kyselinou octovou metodou RP-HPLC. Průměrné hodnoty syrovátkových bílkovin za sledované období 6 měsíců byly pro ?-LG 2,42 ? 0,66 g/l, ?-LA 2,20 ? 0,51 g/l, SA 0,04 ? 0,04 g/l a LYS 0,56 ? 0,13 g/l. Byl zjištěn statisticky významný vliv stadia laktace na koncentraci syrovátkových bílkovin v kobylím mléce.
Czech name
Stanovení syrovátkových bílkovin v kobylím mléce metodou RP-HPLC
Czech description
Cílem studie bylo stanovení vybraných syrovátkových bílkovin ?-laktalbuminu (?-LA), ?-laktoglobulinu (?-LG), sérového albuminu (SA) a lysozymu (LYS) v individuálních vzorcích kobylího mléka (n=42) a sledování změn během prvních 6 měsíců laktace. Syrovátkové bílkoviny byly stanoveny po vysrážení kaseinů kyselinou octovou metodou RP-HPLC. Průměrné hodnoty syrovátkových bílkovin za sledované období 6 měsíců byly pro ?-LG 2,42 ? 0,66 g/l, ?-LA 2,20 ? 0,51 g/l, SA 0,04 ? 0,04 g/l a LYS 0,56 ? 0,13 g/l. Byl zjištěn statisticky významný vliv stadia laktace na koncentraci syrovátkových bílkovin v kobylím mléce.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
40301 - Veterinary science
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Hygiena a technologie potravin XLVIII. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
978-80-7305-807-4
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Number of pages
4
Pages from-to
248-251
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Oct 17, 2018
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—