All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Determination of whey proteins in mare milk by RP-HPLC method

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43876542" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43876542 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stanovení syrovátkových bílkovin v kobylím mléce metodou RP-HPLC

  • Original language description

    Cílem studie bylo stanovení vybraných syrovátkových bílkovin ?-laktalbuminu (?-LA), ?-laktoglobulinu (?-LG), sérového albuminu (SA) a lysozymu (LYS) v individuálních vzorcích kobylího mléka (n=42) a sledování změn během prvních 6 měsíců laktace. Syrovátkové bílkoviny byly stanoveny po vysrážení kaseinů kyselinou octovou metodou RP-HPLC. Průměrné hodnoty syrovátkových bílkovin za sledované období 6 měsíců byly pro ?-LG 2,42 ? 0,66 g/l, ?-LA 2,20 ? 0,51 g/l, SA 0,04 ? 0,04 g/l a LYS 0,56 ? 0,13 g/l. Byl zjištěn statisticky významný vliv stadia laktace na koncentraci syrovátkových bílkovin v kobylím mléce.

  • Czech name

    Stanovení syrovátkových bílkovin v kobylím mléce metodou RP-HPLC

  • Czech description

    Cílem studie bylo stanovení vybraných syrovátkových bílkovin ?-laktalbuminu (?-LA), ?-laktoglobulinu (?-LG), sérového albuminu (SA) a lysozymu (LYS) v individuálních vzorcích kobylího mléka (n=42) a sledování změn během prvních 6 měsíců laktace. Syrovátkové bílkoviny byly stanoveny po vysrážení kaseinů kyselinou octovou metodou RP-HPLC. Průměrné hodnoty syrovátkových bílkovin za sledované období 6 měsíců byly pro ?-LG 2,42 ? 0,66 g/l, ?-LA 2,20 ? 0,51 g/l, SA 0,04 ? 0,04 g/l a LYS 0,56 ? 0,13 g/l. Byl zjištěn statisticky významný vliv stadia laktace na koncentraci syrovátkových bílkovin v kobylím mléce.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40301 - Veterinary science

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Hygiena a technologie potravin XLVIII. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-807-4

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    248-251

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Oct 17, 2018

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article