Authentication of meat from game by DNA sequencing method
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43876363" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43876363 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Ověření původu zvěřiny pomocí metody DNA sekvenování
Original language description
Identifikace živočišných tkání je v současné době hlavním tématem v oblasti bezpečnosti a kvality potravin živočišného původu na všech úrovních výrobního a distribučního řetězce. V této studii byla použita sekvenční analýza mitochondriální DNA v oblasti D-loop pro identifikaci různých druhů masa. Amplifikovaný produkt mt D-loop měl velikost 854-955 bp. Tento úsek byl osekvenován u druhů jelen evropský (Cervus elaphus), sika (Cervus nippon), srnec (Capreolus capreolus) a daněk (Dama dama). Sekvenční analýza umožnila rozlišit i blízce příbuzné druhy jelen evropský a jelen sika. Sekvenování a analýza oblasti D-loopu se proto ukázalo jako rychlá a přesná kvalitativní metoda pro identifikaci různých druhů zvěřiny.
Czech name
Ověření původu zvěřiny pomocí metody DNA sekvenování
Czech description
Identifikace živočišných tkání je v současné době hlavním tématem v oblasti bezpečnosti a kvality potravin živočišného původu na všech úrovních výrobního a distribučního řetězce. V této studii byla použita sekvenční analýza mitochondriální DNA v oblasti D-loop pro identifikaci různých druhů masa. Amplifikovaný produkt mt D-loop měl velikost 854-955 bp. Tento úsek byl osekvenován u druhů jelen evropský (Cervus elaphus), sika (Cervus nippon), srnec (Capreolus capreolus) a daněk (Dama dama). Sekvenční analýza umožnila rozlišit i blízce příbuzné druhy jelen evropský a jelen sika. Sekvenování a analýza oblasti D-loopu se proto ukázalo jako rychlá a přesná kvalitativní metoda pro identifikaci různých druhů zvěřiny.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
10609 - Biochemical research methods
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1530107" target="_blank" >QJ1530107: Methods for identification, traceability and authenticity verification of feed mixtures and food containing components of animal origin</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Hygiena alimentorum XXXIX.
ISBN
978-80-8077-580-3
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Number of pages
4
Pages from-to
347-350
Publisher name
Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach
Place of publication
Košice
Event location
Košice
Event date
May 16, 2018
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—