All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of the feeding sea-buckthorn pomace on the colour of the egg yolk

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43876406" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43876406 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv zkrmování výlisků z rakytníku na barvu žloutku

  • Original language description

    Výlisky z rakytníku představují vysoce hodnotný produkt, který obsahuje, kromě řady nutričně významných obsahových látek, i značný podíl nutričně velmi kvalitního oleje. Krmná směs obsahovala 1 % a 2 % výlisků. Stanovení barvy se provádělo spektrofotometricky v systému CIELAB pomocí přenosného spektrofotometru Colour-guide sphere spex (BYK Gardner). Změny parametrů barvy žloutků při zkrmování rakytníkových výlisků jsou u parametrů L* a a* statisticky významné (? = 0,05). Největší relativní rozdíl je ve zvýšení hodnoty u parametru a*, významný posun do červené oblasti. Je zřejmé, že zkrmování rakytníkových výlisků vede k pozitivní změně barvy žloutků, které jsou tmavší a více oranžové, což ocení především spotřebitel.

  • Czech name

    Vliv zkrmování výlisků z rakytníku na barvu žloutku

  • Czech description

    Výlisky z rakytníku představují vysoce hodnotný produkt, který obsahuje, kromě řady nutričně významných obsahových látek, i značný podíl nutričně velmi kvalitního oleje. Krmná směs obsahovala 1 % a 2 % výlisků. Stanovení barvy se provádělo spektrofotometricky v systému CIELAB pomocí přenosného spektrofotometru Colour-guide sphere spex (BYK Gardner). Změny parametrů barvy žloutků při zkrmování rakytníkových výlisků jsou u parametrů L* a a* statisticky významné (? = 0,05). Největší relativní rozdíl je ve zvýšení hodnoty u parametru a*, významný posun do červené oblasti. Je zřejmé, že zkrmování rakytníkových výlisků vede k pozitivní změně barvy žloutků, které jsou tmavší a více oranžové, což ocení především spotřebitel.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40301 - Veterinary science

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Hygiena alimentorum XXXIX.

  • ISBN

    978-80-8077-580-3

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    211-215

  • Publisher name

    Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach

  • Place of publication

    Košice

  • Event location

    Košice

  • Event date

    May 16, 2018

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article