All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The effect of ascorbic acid on the color intensity of carrageenan

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43876429" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43876429 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv kyseliny askorbové na intenzitu zbarvení karagenanů

  • Original language description

    Karagenany jsou polysacharidy, které pochází z červených mořských řas (Rhodophyceae). Do potravin se přidávají pro svoji zahušťující schopnost a tvorbu gelu. Také mají stabilizační a emulgační schopnosti. Karagenany se využívají do masných a mléčných výrobků a do zmrzlin. Kyselina askorbová ovlivňuje stabilitu barvy a zvyšuje účinek dusitanu proti Clostridium botulinum v masných výrobcích. Cílem této práce je porovnání parametrů průměrné intensity barvy a typického odstínu pomocí obrazové analýzy v histologických preparátech modelových vzorků masných výrobků. Kyselina askorbová byla přidána do modelových vzorků v různých koncentracích: 0,001 %, 0,01 %, 0,1 %,1 % a 10 %.

  • Czech name

    Vliv kyseliny askorbové na intenzitu zbarvení karagenanů

  • Czech description

    Karagenany jsou polysacharidy, které pochází z červených mořských řas (Rhodophyceae). Do potravin se přidávají pro svoji zahušťující schopnost a tvorbu gelu. Také mají stabilizační a emulgační schopnosti. Karagenany se využívají do masných a mléčných výrobků a do zmrzlin. Kyselina askorbová ovlivňuje stabilitu barvy a zvyšuje účinek dusitanu proti Clostridium botulinum v masných výrobcích. Cílem této práce je porovnání parametrů průměrné intensity barvy a typického odstínu pomocí obrazové analýzy v histologických preparátech modelových vzorků masných výrobků. Kyselina askorbová byla přidána do modelových vzorků v různých koncentracích: 0,001 %, 0,01 %, 0,1 %,1 % a 10 %.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    SBORNÍK PŘÍSPĚVKŮ: XX. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí konaná v roce 100. výročí založení Vysoké školy zvěrolékařské

  • ISBN

    978-80-7305-799-2

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    38-40

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    May 30, 2018

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article