Study of the influence of various methods of heat treatment on the content of elements in pork meat
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43876447" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43876447 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Studium vlivu různých metod tepelné úpravy na obsah prvků ve vepřovém mase
Original language description
Dostupnost živin z potravin může ovlivňovat mnoho faktorů. Různé tepelné procesy úpravy potravin zahrnují různé podmínky, jako je čas, teplota a médium vaření, proto tyto technologie mohou mít vliv na bioaktivitu živin. Cílem naší práce bylo stanovit obsah vybraných prvků (Na, K, Ca, Mg, Fe, Zn a Cu) ve vepřovém mase a ve šťávě z vepřového masa po přípravě technologií sous vide v porovnání s obsahem prvků po přípravě tradičními kulinárními technologiemi. Při přípravě technologií sous vide byly porovnávány různé teplotní režimy v rozsahu 53o C až 70o C a různá doba přípravy - 2 hod, 3 hod, 4 hod, 6 hod, 12 hod a 18 hod. Cílem práce bylo také zhodnotit vliv různé tepelné úpravy na zachování živin ve vepřovém mase.
Czech name
Studium vlivu různých metod tepelné úpravy na obsah prvků ve vepřovém mase
Czech description
Dostupnost živin z potravin může ovlivňovat mnoho faktorů. Různé tepelné procesy úpravy potravin zahrnují různé podmínky, jako je čas, teplota a médium vaření, proto tyto technologie mohou mít vliv na bioaktivitu živin. Cílem naší práce bylo stanovit obsah vybraných prvků (Na, K, Ca, Mg, Fe, Zn a Cu) ve vepřovém mase a ve šťávě z vepřového masa po přípravě technologií sous vide v porovnání s obsahem prvků po přípravě tradičními kulinárními technologiemi. Při přípravě technologií sous vide byly porovnávány různé teplotní režimy v rozsahu 53o C až 70o C a různá doba přípravy - 2 hod, 3 hod, 4 hod, 6 hod, 12 hod a 18 hod. Cílem práce bylo také zhodnotit vliv různé tepelné úpravy na zachování živin ve vepřovém mase.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
40301 - Veterinary science
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
SBORNÍK PŘÍSPĚVKŮ z výsledků řešení projektů IGA VFU Brno 2018 financovaných z prostředků účelové podpory na specifický vysokoškolský výzkum MŠMT na rok 2018
ISBN
978-80-7305-811-1
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Number of pages
4
Pages from-to
105-108
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Dec 10, 2018
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—