Options for the assessment of the quality parameters of meat products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43876490" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43876490 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Možnosti hodnocení jakostních parametrů masných výrobků
Original language description
Cílem práce bylo hodnocení kvality masných výrobků z tržní sítě. Vybrané údaje na obalu masných výrobků byly porovnány s analyzovanými údaji a v práci byly také porovnány metody pro hodnocení obsahu soli. Obsah soli může být stanoven přes obsah sodíku nebo chloridů. Byly zjištěny statisticky významné korelace mezi obsahem soli stanoveným přes sodík a přes chloridy pro masný výrobek šunku a fermentované masné výrobky. Při porovnávání vybraných údajů na obalu masného výrobku (obsah tuku, bílkovin a soli) s analyzovanými údaji bylo zjištěno, že všechny vzorky splňují povolené tolerance. Příspěvek prezentuje pouze částečné výsledky.
Czech name
Možnosti hodnocení jakostních parametrů masných výrobků
Czech description
Cílem práce bylo hodnocení kvality masných výrobků z tržní sítě. Vybrané údaje na obalu masných výrobků byly porovnány s analyzovanými údaji a v práci byly také porovnány metody pro hodnocení obsahu soli. Obsah soli může být stanoven přes obsah sodíku nebo chloridů. Byly zjištěny statisticky významné korelace mezi obsahem soli stanoveným přes sodík a přes chloridy pro masný výrobek šunku a fermentované masné výrobky. Při porovnávání vybraných údajů na obalu masného výrobku (obsah tuku, bílkovin a soli) s analyzovanými údaji bylo zjištěno, že všechny vzorky splňují povolené tolerance. Příspěvek prezentuje pouze částečné výsledky.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
40301 - Veterinary science
Result continuities
Project
—
Continuities
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník abstraktů XLIV. konference o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
978-80-7509-541-1
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Number of pages
6
Pages from-to
43-48
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Feb 28, 2018
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—