All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The influence of salt on texture of mixed meat

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43876521" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43876521 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv soli na texturu mletého masa

  • Original language description

    Textura patří mezi základní vlastnosti masa, o které se konzumenti zajímají při jeho konzumaci. Ve fázi před kulinářskou úpravou texturu ovlivňuje především druh, věk zvířete či partie zvířete, ze které dané maso pochází. Texturu může dále ovlivňovat teplota prvotního zchlazení po vykostění, kolísání teplot při následovném zrání masa, stupeň a velikost namletí masa, obsah soli či teplota opracování. V naší práci jsme se zaměřili na možný vliv soli na texturu mletého hovězího a vepřového masa.

  • Czech name

    Vliv soli na texturu mletého masa

  • Czech description

    Textura patří mezi základní vlastnosti masa, o které se konzumenti zajímají při jeho konzumaci. Ve fázi před kulinářskou úpravou texturu ovlivňuje především druh, věk zvířete či partie zvířete, ze které dané maso pochází. Texturu může dále ovlivňovat teplota prvotního zchlazení po vykostění, kolísání teplot při následovném zrání masa, stupeň a velikost namletí masa, obsah soli či teplota opracování. V naší práci jsme se zaměřili na možný vliv soli na texturu mletého hovězího a vepřového masa.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Zborník príspevkov z XI. vedeckej konferencie Mladí vedci - Bezpečnosť potravinového reťazca

  • ISBN

    978-80-89738-18-2

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    34-37

  • Publisher name

    Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre

  • Place of publication

    Nitra

  • Event location

    Nitra

  • Event date

    Nov 21, 2018

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article