The influence of salt on texture of mixed meat
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43876521" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43876521 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv soli na texturu mletého masa
Original language description
Textura patří mezi základní vlastnosti masa, o které se konzumenti zajímají při jeho konzumaci. Ve fázi před kulinářskou úpravou texturu ovlivňuje především druh, věk zvířete či partie zvířete, ze které dané maso pochází. Texturu může dále ovlivňovat teplota prvotního zchlazení po vykostění, kolísání teplot při následovném zrání masa, stupeň a velikost namletí masa, obsah soli či teplota opracování. V naší práci jsme se zaměřili na možný vliv soli na texturu mletého hovězího a vepřového masa.
Czech name
Vliv soli na texturu mletého masa
Czech description
Textura patří mezi základní vlastnosti masa, o které se konzumenti zajímají při jeho konzumaci. Ve fázi před kulinářskou úpravou texturu ovlivňuje především druh, věk zvířete či partie zvířete, ze které dané maso pochází. Texturu může dále ovlivňovat teplota prvotního zchlazení po vykostění, kolísání teplot při následovném zrání masa, stupeň a velikost namletí masa, obsah soli či teplota opracování. V naší práci jsme se zaměřili na možný vliv soli na texturu mletého hovězího a vepřového masa.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Zborník príspevkov z XI. vedeckej konferencie Mladí vedci - Bezpečnosť potravinového reťazca
ISBN
978-80-89738-18-2
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Number of pages
4
Pages from-to
34-37
Publisher name
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
Place of publication
Nitra
Event location
Nitra
Event date
Nov 21, 2018
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—