All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Relation of various methods of poultry meat packaging to select physicochemical parameters

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43876553" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43876553 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vztah různých způsobů balení drůbežího masa k vybraným fyzikálně-chemickým parametrům

  • Original language description

    V této pilotní studii byla sledována vodní aktivita, vlhkost a hodnota pH kuřecího masa v průběhu skladování v chladu. Syrová kuřecí prsa byla zabalena s využitím vakuové baličky v různém stupni vakua. Pro každý analyzovaný vzorek byly připraveny vždy dva identické vzorky, z nichž jeden byl uložen ihned po zabalení do chladničky a druhý vzorek byl po zabalení ponechán v termostatu po dobu 2 hodin při teplotě 50 °C jako imitace narušení chladírenského řetězce při přepravě syrového masa. Průměrná vlhkost masa byla na počátku skladování 71,5 ? 0,7 %, hodnota vodní aktivity činila 0,974 ? 0,003 a pH 6,05 ? 0,1. V průběhu skladování nedošlo k žádným statisticky významným změnám sledovaných parametrů, ale byl pozorován pokles vlhkosti masa. Tento pokles byl výraznější u masa, u něhož nebyl narušen chladírenský řetězec.

  • Czech name

    Vztah různých způsobů balení drůbežího masa k vybraným fyzikálně-chemickým parametrům

  • Czech description

    V této pilotní studii byla sledována vodní aktivita, vlhkost a hodnota pH kuřecího masa v průběhu skladování v chladu. Syrová kuřecí prsa byla zabalena s využitím vakuové baličky v různém stupni vakua. Pro každý analyzovaný vzorek byly připraveny vždy dva identické vzorky, z nichž jeden byl uložen ihned po zabalení do chladničky a druhý vzorek byl po zabalení ponechán v termostatu po dobu 2 hodin při teplotě 50 °C jako imitace narušení chladírenského řetězce při přepravě syrového masa. Průměrná vlhkost masa byla na počátku skladování 71,5 ? 0,7 %, hodnota vodní aktivity činila 0,974 ? 0,003 a pH 6,05 ? 0,1. V průběhu skladování nedošlo k žádným statisticky významným změnám sledovaných parametrů, ale byl pozorován pokles vlhkosti masa. Tento pokles byl výraznější u masa, u něhož nebyl narušen chladírenský řetězec.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40101 - Agriculture

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Hygiena alimentorum XXXIX.

  • ISBN

    978-80-8077-580-3

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    168-171

  • Publisher name

    Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach

  • Place of publication

    Košice

  • Event location

    Košice

  • Event date

    May 16, 2018

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article