Relation of various methods of poultry meat packaging to select physicochemical parameters
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43876553" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43876553 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vztah různých způsobů balení drůbežího masa k vybraným fyzikálně-chemickým parametrům
Original language description
V této pilotní studii byla sledována vodní aktivita, vlhkost a hodnota pH kuřecího masa v průběhu skladování v chladu. Syrová kuřecí prsa byla zabalena s využitím vakuové baličky v různém stupni vakua. Pro každý analyzovaný vzorek byly připraveny vždy dva identické vzorky, z nichž jeden byl uložen ihned po zabalení do chladničky a druhý vzorek byl po zabalení ponechán v termostatu po dobu 2 hodin při teplotě 50 °C jako imitace narušení chladírenského řetězce při přepravě syrového masa. Průměrná vlhkost masa byla na počátku skladování 71,5 ? 0,7 %, hodnota vodní aktivity činila 0,974 ? 0,003 a pH 6,05 ? 0,1. V průběhu skladování nedošlo k žádným statisticky významným změnám sledovaných parametrů, ale byl pozorován pokles vlhkosti masa. Tento pokles byl výraznější u masa, u něhož nebyl narušen chladírenský řetězec.
Czech name
Vztah různých způsobů balení drůbežího masa k vybraným fyzikálně-chemickým parametrům
Czech description
V této pilotní studii byla sledována vodní aktivita, vlhkost a hodnota pH kuřecího masa v průběhu skladování v chladu. Syrová kuřecí prsa byla zabalena s využitím vakuové baličky v různém stupni vakua. Pro každý analyzovaný vzorek byly připraveny vždy dva identické vzorky, z nichž jeden byl uložen ihned po zabalení do chladničky a druhý vzorek byl po zabalení ponechán v termostatu po dobu 2 hodin při teplotě 50 °C jako imitace narušení chladírenského řetězce při přepravě syrového masa. Průměrná vlhkost masa byla na počátku skladování 71,5 ? 0,7 %, hodnota vodní aktivity činila 0,974 ? 0,003 a pH 6,05 ? 0,1. V průběhu skladování nedošlo k žádným statisticky významným změnám sledovaných parametrů, ale byl pozorován pokles vlhkosti masa. Tento pokles byl výraznější u masa, u něhož nebyl narušen chladírenský řetězec.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
40101 - Agriculture
Result continuities
Project
—
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Hygiena alimentorum XXXIX.
ISBN
978-80-8077-580-3
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Number of pages
4
Pages from-to
168-171
Publisher name
Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach
Place of publication
Košice
Event location
Košice
Event date
May 16, 2018
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—