All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Controls carried out by authorities during placing the food on market in the market in the Czech Republic

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43876928" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43876928 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Kompetence dozorových orgánů při uvádění potravin na trh v České republice.

  • Original language description

    Provozovatelé potravinářských podniků v rámci Evropské unie odpovídají za potraviny, které uvádějí na trh. Členské státy by měly prosazovat potravinové právo, sledovat a ověřovat, zda jsou požadavky dané dodržovány ve všech fázích výroby, zpracování a distribuce. Za tímto účelem by měly být organizovány úřední kontroly, které v České republice provádí Státní veterinární správa České republiky, Česká zemědělská a potravinářská inspekce, Ministerstvo vnitra ČR, Ministerstva obrany ČR a sítě regionálních hygienických stanic. Cílem příspěvku je představit a vysvětlit dozorové kompetence těchto orgánů, které jsou uvedeny v zákoně o potravinách č. 110/1997 Sb.

  • Czech name

    Kompetence dozorových orgánů při uvádění potravin na trh v České republice.

  • Czech description

    Provozovatelé potravinářských podniků v rámci Evropské unie odpovídají za potraviny, které uvádějí na trh. Členské státy by měly prosazovat potravinové právo, sledovat a ověřovat, zda jsou požadavky dané dodržovány ve všech fázích výroby, zpracování a distribuce. Za tímto účelem by měly být organizovány úřední kontroly, které v České republice provádí Státní veterinární správa České republiky, Česká zemědělská a potravinářská inspekce, Ministerstvo vnitra ČR, Ministerstva obrany ČR a sítě regionálních hygienických stanic. Cílem příspěvku je představit a vysvětlit dozorové kompetence těchto orgánů, které jsou uvedeny v zákoně o potravinách č. 110/1997 Sb.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40301 - Veterinary science

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Hygiena alimentorum XXXIX.

  • ISBN

    978-80-8077-580-3

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    400-404

  • Publisher name

    Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach

  • Place of publication

    Košice

  • Event location

    Košice

  • Event date

    May 16, 2018

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article