Controls carried out by authorities during placing the food on market in the market in the Czech Republic
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43876928" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43876928 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kompetence dozorových orgánů při uvádění potravin na trh v České republice.
Original language description
Provozovatelé potravinářských podniků v rámci Evropské unie odpovídají za potraviny, které uvádějí na trh. Členské státy by měly prosazovat potravinové právo, sledovat a ověřovat, zda jsou požadavky dané dodržovány ve všech fázích výroby, zpracování a distribuce. Za tímto účelem by měly být organizovány úřední kontroly, které v České republice provádí Státní veterinární správa České republiky, Česká zemědělská a potravinářská inspekce, Ministerstvo vnitra ČR, Ministerstva obrany ČR a sítě regionálních hygienických stanic. Cílem příspěvku je představit a vysvětlit dozorové kompetence těchto orgánů, které jsou uvedeny v zákoně o potravinách č. 110/1997 Sb.
Czech name
Kompetence dozorových orgánů při uvádění potravin na trh v České republice.
Czech description
Provozovatelé potravinářských podniků v rámci Evropské unie odpovídají za potraviny, které uvádějí na trh. Členské státy by měly prosazovat potravinové právo, sledovat a ověřovat, zda jsou požadavky dané dodržovány ve všech fázích výroby, zpracování a distribuce. Za tímto účelem by měly být organizovány úřední kontroly, které v České republice provádí Státní veterinární správa České republiky, Česká zemědělská a potravinářská inspekce, Ministerstvo vnitra ČR, Ministerstva obrany ČR a sítě regionálních hygienických stanic. Cílem příspěvku je představit a vysvětlit dozorové kompetence těchto orgánů, které jsou uvedeny v zákoně o potravinách č. 110/1997 Sb.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
40301 - Veterinary science
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Hygiena alimentorum XXXIX.
ISBN
978-80-8077-580-3
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Number of pages
5
Pages from-to
400-404
Publisher name
Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach
Place of publication
Košice
Event location
Košice
Event date
May 16, 2018
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—