Sensory evaluation of boar taint
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43876986" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43876986 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Senzorické hodnocení kančího pachu
Original language description
V termínech 12.7.2018, 1.8.2018, 2.8.2018, 4.10.2018 a 5.10.2018 bylo uskutečněno 5 workshopů pro inspektory Státní veterinární správy ČR, kteří pracují na vepřových porážkách při veterinární prohlídce prasat. Workshopy zahrnovaly teoretickou část, kde byly účastníci seznámeni s problematikou kastrace prasat, vznikem a možností detekce složek kančího pachu a možnostmi jeho eliminace či využití masa s prokázaným výskytem kančího pachu ve výrobě. Ve druhé části prošli hodnotitelé jedenácti stupňovým testem pro stanovení individuální citlivosti a schopnosti detekce jednotlivých složek zodpovědných za kančí pach. Jednotlivé testové zkoušky byly následně vyhodnoceny a proškolení hodnotitelé získali certifikáty s individuálním výsledkem jejich schopností posuzovat pachové odchylky masa a orgánů v praxi.
Czech name
Senzorické hodnocení kančího pachu
Czech description
V termínech 12.7.2018, 1.8.2018, 2.8.2018, 4.10.2018 a 5.10.2018 bylo uskutečněno 5 workshopů pro inspektory Státní veterinární správy ČR, kteří pracují na vepřových porážkách při veterinární prohlídce prasat. Workshopy zahrnovaly teoretickou část, kde byly účastníci seznámeni s problematikou kastrace prasat, vznikem a možností detekce složek kančího pachu a možnostmi jeho eliminace či využití masa s prokázaným výskytem kančího pachu ve výrobě. Ve druhé části prošli hodnotitelé jedenácti stupňovým testem pro stanovení individuální citlivosti a schopnosti detekce jednotlivých složek zodpovědných za kančí pach. Jednotlivé testové zkoušky byly následně vyhodnoceny a proškolení hodnotitelé získali certifikáty s individuálním výsledkem jejich schopností posuzovat pachové odchylky masa a orgánů v praxi.
Classification
Type
W - Workshop organization
CEP classification
—
OECD FORD branch
50302 - Education, special (to gifted persons, those with learning disabilities)
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1510233" target="_blank" >QJ1510233: A complex analysis of impact of tradicional (surgical) and alternative methods of castration on pig rearing and pork quality in order to ensure sustainainable and competetive pork production in the Czech Republic</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Event location
Brno
Event country
CZ - CZECH REPUBLIC
Event starting date
—
Event ending date
—
Total number of attendees
119
Foreign attendee count
—
Type of event by attendee nationality
CST - Celostátní akce