All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Sensory evaluation of boar taint

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F19%3A43877532" target="_blank" >RIV/62157124:16270/19:43877532 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Senzorické hodnocení kančího pachu

  • Original language description

    V termínech 13.2.2019 a 14.2.2019 byly uskutečněny 2 workshopy pro inspektory Státní zemědělské a potravinářské inspekce ČR, kteří se podílejí na kontrolách masa a masných výrobků v tržní síti. Workshopy zahrnovaly teoretickou část, kde byly účastníci seznámeni s problematikou kastrace prasat, vznikem a možností detekce složek kančího pachu a možnostmi jeho eliminace či využití masa s prokázaným výskytem kančího pachu ve výrobě. Ve druhé části prošli hodnotitelé jedenácti stupňovým testem pro stanovení individuální citlivosti a schopnosti detekce jednotlivých složek zodpovědných za kančí pach. Jednotlivé testové zkoušky byly následně vyhodnoceny a proškolení hodnotitelé získali certifikáty s individuálním výsledkem jejich schopností posuzovat pachové odchylky masa a masných výrobků v praxi.

  • Czech name

    Senzorické hodnocení kančího pachu

  • Czech description

    V termínech 13.2.2019 a 14.2.2019 byly uskutečněny 2 workshopy pro inspektory Státní zemědělské a potravinářské inspekce ČR, kteří se podílejí na kontrolách masa a masných výrobků v tržní síti. Workshopy zahrnovaly teoretickou část, kde byly účastníci seznámeni s problematikou kastrace prasat, vznikem a možností detekce složek kančího pachu a možnostmi jeho eliminace či využití masa s prokázaným výskytem kančího pachu ve výrobě. Ve druhé části prošli hodnotitelé jedenácti stupňovým testem pro stanovení individuální citlivosti a schopnosti detekce jednotlivých složek zodpovědných za kančí pach. Jednotlivé testové zkoušky byly následně vyhodnoceny a proškolení hodnotitelé získali certifikáty s individuálním výsledkem jejich schopností posuzovat pachové odchylky masa a masných výrobků v praxi.

Classification

  • Type

    W - Workshop organization

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    50302 - Education, special (to gifted persons, those with learning disabilities)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510233" target="_blank" >QJ1510233: A complex analysis of impact of tradicional (surgical) and alternative methods of castration on pig rearing and pork quality in order to ensure sustainainable and competetive pork production in the Czech Republic</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Event location

    Brno

  • Event country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Event starting date

  • Event ending date

  • Total number of attendees

    48

  • Foreign attendee count

  • Type of event by attendee nationality

    CST - Celostátní akce