New milking technology and its influence on microbial contamination of goat milk
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F19%3A43877386" target="_blank" >RIV/62157124:16270/19:43877386 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nová technologie dojení a její vliv na mikrobiální kontaminaci kozího mléka
Original language description
Kozí mléko a výrobky z něj jsou v poslední době velmi vyhledávanou a stále více oblíbenou komoditou a proto je nezbytné mléko pravidelně vyšetřovat. Co se týče vyšetřování kozího mléka na počet somatických buněk, nebyly dosud legislativou stanoveny žádné limity. Legislativa uvádí jen limity pro celkový počet mikroorganismů při 30 ° C v syrovém mléce jiném než kravském. Cílem tohoto článku je zhodnotit vliv nové technologie dojení zavedené na kozí farmě Dora v Ratibořicích u Třebíče na mikrobiální kontaminaci kozího mléka porovnáním výsledků vyšetření syrového kozího mléka na celkový počet mikroorganismů před tím, než byla zavedena nová technologie dojení a potom. Kozí mléko je na biofarmě Dora vyšetřovány pravidelně dvakrát do měsíce. Z výsledků analýz syrového kozího mléka se nám podařilo prokázat, že zavedení nové technologie dojení mělo pozitivní vliv na celkový počet mikroorganismů v syrovém kozím mléce.
Czech name
Nová technologie dojení a její vliv na mikrobiální kontaminaci kozího mléka
Czech description
Kozí mléko a výrobky z něj jsou v poslední době velmi vyhledávanou a stále více oblíbenou komoditou a proto je nezbytné mléko pravidelně vyšetřovat. Co se týče vyšetřování kozího mléka na počet somatických buněk, nebyly dosud legislativou stanoveny žádné limity. Legislativa uvádí jen limity pro celkový počet mikroorganismů při 30 ° C v syrovém mléce jiném než kravském. Cílem tohoto článku je zhodnotit vliv nové technologie dojení zavedené na kozí farmě Dora v Ratibořicích u Třebíče na mikrobiální kontaminaci kozího mléka porovnáním výsledků vyšetření syrového kozího mléka na celkový počet mikroorganismů před tím, než byla zavedena nová technologie dojení a potom. Kozí mléko je na biofarmě Dora vyšetřovány pravidelně dvakrát do měsíce. Z výsledků analýz syrového kozího mléka se nám podařilo prokázat, že zavedení nové technologie dojení mělo pozitivní vliv na celkový počet mikroorganismů v syrovém kozím mléce.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
40301 - Veterinary science
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Hygiena alimentorum XL: Bezpečnosť a kvalita mliečnych a rastlinných komodít
ISBN
978-80-8077-620-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
8
Pages from-to
634-641
Publisher name
Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach
Place of publication
Košice
Event location
Štrbské pleso
Event date
May 15, 2019
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—