All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

New milking technology and its influence on microbial contamination of goat milk

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F19%3A43877386" target="_blank" >RIV/62157124:16270/19:43877386 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Nová technologie dojení a její vliv na mikrobiální kontaminaci kozího mléka

  • Original language description

    Kozí mléko a výrobky z něj jsou v poslední době velmi vyhledávanou a stále více oblíbenou komoditou a proto je nezbytné mléko pravidelně vyšetřovat. Co se týče vyšetřování kozího mléka na počet somatických buněk, nebyly dosud legislativou stanoveny žádné limity. Legislativa uvádí jen limity pro celkový počet mikroorganismů při 30 ° C v syrovém mléce jiném než kravském. Cílem tohoto článku je zhodnotit vliv nové technologie dojení zavedené na kozí farmě Dora v Ratibořicích u Třebíče na mikrobiální kontaminaci kozího mléka porovnáním výsledků vyšetření syrového kozího mléka na celkový počet mikroorganismů před tím, než byla zavedena nová technologie dojení a potom. Kozí mléko je na biofarmě Dora vyšetřovány pravidelně dvakrát do měsíce. Z výsledků analýz syrového kozího mléka se nám podařilo prokázat, že zavedení nové technologie dojení mělo pozitivní vliv na celkový počet mikroorganismů v syrovém kozím mléce.

  • Czech name

    Nová technologie dojení a její vliv na mikrobiální kontaminaci kozího mléka

  • Czech description

    Kozí mléko a výrobky z něj jsou v poslední době velmi vyhledávanou a stále více oblíbenou komoditou a proto je nezbytné mléko pravidelně vyšetřovat. Co se týče vyšetřování kozího mléka na počet somatických buněk, nebyly dosud legislativou stanoveny žádné limity. Legislativa uvádí jen limity pro celkový počet mikroorganismů při 30 ° C v syrovém mléce jiném než kravském. Cílem tohoto článku je zhodnotit vliv nové technologie dojení zavedené na kozí farmě Dora v Ratibořicích u Třebíče na mikrobiální kontaminaci kozího mléka porovnáním výsledků vyšetření syrového kozího mléka na celkový počet mikroorganismů před tím, než byla zavedena nová technologie dojení a potom. Kozí mléko je na biofarmě Dora vyšetřovány pravidelně dvakrát do měsíce. Z výsledků analýz syrového kozího mléka se nám podařilo prokázat, že zavedení nové technologie dojení mělo pozitivní vliv na celkový počet mikroorganismů v syrovém kozím mléce.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40301 - Veterinary science

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Hygiena alimentorum XL: Bezpečnosť a kvalita mliečnych a rastlinných komodít

  • ISBN

    978-80-8077-620-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

    634-641

  • Publisher name

    Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach

  • Place of publication

    Košice

  • Event location

    Štrbské pleso

  • Event date

    May 15, 2019

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article