All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Microbial hazards in meat processing

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F19%3A43877404" target="_blank" >RIV/62157124:16270/19:43877404 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Mikrobiální rizika při zpracování masa

  • Original language description

    Workshop na téma ?Mikrobiální rizika při zpracování masa? byl určen pro odborníky a pracovníky z výrobní praxe a to především zpracovatele masa a výrobce masných výrobků. V rámci tohoto workshopu se účastníci seznámili s nejčastějšími zdroji mikrobiální kontaminace a způsoby eliminace mikroorganismů v potravinách. Byla řešena mimo jiné problematika organizace výroby, doporučené toky výroby, zabraňující křížové kontaminaci, a prevence ve formě správně nastaveného systému HACCP. Na závěr účastníci diskutovali problematiku biologických nebezpečí a konkrétní případy a postupy, jak zabezpečit zdravotní nezávadnost potravin. V rámci řízené diskuze byly řešeny i možnosti detekce patogenů v rámci verifikace HACCP a byly prezentovány diagnostické přístupy vzniklé v souvislosti s řešením projektu NAZV QK1810212 ?Rychlé, komplexní a multiplexní metody pro simultánní detekci původců alimentárních onemocnění v potravinách živočišného a rostlinného původu?.

  • Czech name

    Mikrobiální rizika při zpracování masa

  • Czech description

    Workshop na téma ?Mikrobiální rizika při zpracování masa? byl určen pro odborníky a pracovníky z výrobní praxe a to především zpracovatele masa a výrobce masných výrobků. V rámci tohoto workshopu se účastníci seznámili s nejčastějšími zdroji mikrobiální kontaminace a způsoby eliminace mikroorganismů v potravinách. Byla řešena mimo jiné problematika organizace výroby, doporučené toky výroby, zabraňující křížové kontaminaci, a prevence ve formě správně nastaveného systému HACCP. Na závěr účastníci diskutovali problematiku biologických nebezpečí a konkrétní případy a postupy, jak zabezpečit zdravotní nezávadnost potravin. V rámci řízené diskuze byly řešeny i možnosti detekce patogenů v rámci verifikace HACCP a byly prezentovány diagnostické přístupy vzniklé v souvislosti s řešením projektu NAZV QK1810212 ?Rychlé, komplexní a multiplexní metody pro simultánní detekci původců alimentárních onemocnění v potravinách živočišného a rostlinného původu?.

Classification

  • Type

    W - Workshop organization

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    50302 - Education, special (to gifted persons, those with learning disabilities)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK1810212" target="_blank" >QK1810212: Rapid, complex and multiplex methods for simultaneous detection of food-borne pathogens in food of animal and plant origin</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Event location

    Brno

  • Event country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Event starting date

  • Event ending date

  • Total number of attendees

    18

  • Foreign attendee count

  • Type of event by attendee nationality

    CST - Celostátní akce