Microbial hazards in meat processing
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F19%3A43877404" target="_blank" >RIV/62157124:16270/19:43877404 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Mikrobiální rizika při zpracování masa
Original language description
Workshop na téma ?Mikrobiální rizika při zpracování masa? byl určen pro odborníky a pracovníky z výrobní praxe a to především zpracovatele masa a výrobce masných výrobků. V rámci tohoto workshopu se účastníci seznámili s nejčastějšími zdroji mikrobiální kontaminace a způsoby eliminace mikroorganismů v potravinách. Byla řešena mimo jiné problematika organizace výroby, doporučené toky výroby, zabraňující křížové kontaminaci, a prevence ve formě správně nastaveného systému HACCP. Na závěr účastníci diskutovali problematiku biologických nebezpečí a konkrétní případy a postupy, jak zabezpečit zdravotní nezávadnost potravin. V rámci řízené diskuze byly řešeny i možnosti detekce patogenů v rámci verifikace HACCP a byly prezentovány diagnostické přístupy vzniklé v souvislosti s řešením projektu NAZV QK1810212 ?Rychlé, komplexní a multiplexní metody pro simultánní detekci původců alimentárních onemocnění v potravinách živočišného a rostlinného původu?.
Czech name
Mikrobiální rizika při zpracování masa
Czech description
Workshop na téma ?Mikrobiální rizika při zpracování masa? byl určen pro odborníky a pracovníky z výrobní praxe a to především zpracovatele masa a výrobce masných výrobků. V rámci tohoto workshopu se účastníci seznámili s nejčastějšími zdroji mikrobiální kontaminace a způsoby eliminace mikroorganismů v potravinách. Byla řešena mimo jiné problematika organizace výroby, doporučené toky výroby, zabraňující křížové kontaminaci, a prevence ve formě správně nastaveného systému HACCP. Na závěr účastníci diskutovali problematiku biologických nebezpečí a konkrétní případy a postupy, jak zabezpečit zdravotní nezávadnost potravin. V rámci řízené diskuze byly řešeny i možnosti detekce patogenů v rámci verifikace HACCP a byly prezentovány diagnostické přístupy vzniklé v souvislosti s řešením projektu NAZV QK1810212 ?Rychlé, komplexní a multiplexní metody pro simultánní detekci původců alimentárních onemocnění v potravinách živočišného a rostlinného původu?.
Classification
Type
W - Workshop organization
CEP classification
—
OECD FORD branch
50302 - Education, special (to gifted persons, those with learning disabilities)
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK1810212" target="_blank" >QK1810212: Rapid, complex and multiplex methods for simultaneous detection of food-borne pathogens in food of animal and plant origin</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Event location
Brno
Event country
CZ - CZECH REPUBLIC
Event starting date
—
Event ending date
—
Total number of attendees
18
Foreign attendee count
—
Type of event by attendee nationality
CST - Celostátní akce