Dry fermented sausages as snacks from the food reformulation perspective
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F19%3A43877468" target="_blank" >RIV/62157124:16270/19:43877468 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://fvhe.vfu.cz/files/Lenfeldovy_a_Hoklovy_dny_2019_Prednasky_a_postery_cd.pdf" target="_blank" >https://fvhe.vfu.cz/files/Lenfeldovy_a_Hoklovy_dny_2019_Prednasky_a_postery_cd.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Trvanlivé masné výrobky jako snacky z pohledu reformulace potravin
Original language description
Cílem studie bylo analyzovat obsah bílkovin, tuku a soli v trvanlivých masných výrobcích typu snack na českém trhu. Celkem bylo analyzováno 14 vzorků masných výrobků ? snacků od 4 výrobců (3 ČR, 1 Francie). Analyzované produkty vykázaly vysoký podíl sušiny (73,0 do 84,3 %). Sušením výrobků se podstatně snížil podíl vody a následně vzrostl podíl tuku (25,6-48,9 %) a bílkovin (celkové bílkoviny 21,9-37,0 %; čisté bílkoviny 20,5-33,2 %). Podíl soli pohyboval mezi 2,03 a 4,56 %. Vysoká variabilita dává prostor na reformulaci obsahu soli k hodnotám mezi 3,0 a 3,5 %.
Czech name
Trvanlivé masné výrobky jako snacky z pohledu reformulace potravin
Czech description
Cílem studie bylo analyzovat obsah bílkovin, tuku a soli v trvanlivých masných výrobcích typu snack na českém trhu. Celkem bylo analyzováno 14 vzorků masných výrobků ? snacků od 4 výrobců (3 ČR, 1 Francie). Analyzované produkty vykázaly vysoký podíl sušiny (73,0 do 84,3 %). Sušením výrobků se podstatně snížil podíl vody a následně vzrostl podíl tuku (25,6-48,9 %) a bílkovin (celkové bílkoviny 21,9-37,0 %; čisté bílkoviny 20,5-33,2 %). Podíl soli pohyboval mezi 2,03 a 4,56 %. Vysoká variabilita dává prostor na reformulaci obsahu soli k hodnotám mezi 3,0 a 3,5 %.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Hygiena a technologie potravin XLIX. Lenfeldovy a Höklovy dny: Sborník přednášek a posterů
ISBN
978-80-7305-828-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
29-32
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Oct 16, 2019
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—