All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Risks of consuming packaged foods in terms of the occurence of food-borne illnesses

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F19%3A43877547" target="_blank" >RIV/62157124:16270/19:43877547 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Rizika konzumace baleny?ch pokrmu? z pohledu vy?skytu pu?vodcu? alimenta?rni?ho onemocne?ni?

  • Original language description

    Studie se zaby?va? sledova?ni?m mikrobiologicke? kvality baleny?ch hotovy?ch pokrmu? proda?vany?ch na u?zemi? C?eske? republiky. Vys?etr?ovane? pokrmy byly odebi?ra?ny od jednoho vy?robce, a to v obdobi? od dubna do r?i?jna roku 2018. Celkem tak bylo vys?etr?eno 63 vzorku? (tj. 18 hotovy?ch pokrmu?), a to v posledni? den data spotr?eby. Analy?za vzorku? byla zame?r?ena zejme?na na sledova?ni? celkove?ho poc?tu mikroorganismu? a Escherichia coli a pr?i?tomnost pu?vodcu? alimenta?rni?ho onemocne?ni?, a to bakte?rii? Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, Salmonella spp. a Listeria monocytogenes. Skupina na?mi vys?etr?ovany?ch vzorku? vykazovala vysokou pr?i?tomnost celkove?ho poc?tu bakterii? (1,3.107 KTJ/g), stejne? tak jako pr?i?tomnost patogenni?ch c?i potencia?lne? patogenni?ch mikroorganismu? (Bacillus cereus, Staphylococcus aureus). I pr?es celou r?adu zna?my?ch doporuc?eni? spra?vne? vy?robni? a hygienicke? praxe, pra?vni?ch poz?adavku? a implementace principu? zaloz?eny?ch na HACCP, poukazuji? na?mi zi?skane? vy?sledky na pome?rne? vysoky? vy?skyt potencia?lne? patogenni?ch mikroorganismu? v baleny?ch hotovy?ch pokrmech.

  • Czech name

    Rizika konzumace baleny?ch pokrmu? z pohledu vy?skytu pu?vodcu? alimenta?rni?ho onemocne?ni?

  • Czech description

    Studie se zaby?va? sledova?ni?m mikrobiologicke? kvality baleny?ch hotovy?ch pokrmu? proda?vany?ch na u?zemi? C?eske? republiky. Vys?etr?ovane? pokrmy byly odebi?ra?ny od jednoho vy?robce, a to v obdobi? od dubna do r?i?jna roku 2018. Celkem tak bylo vys?etr?eno 63 vzorku? (tj. 18 hotovy?ch pokrmu?), a to v posledni? den data spotr?eby. Analy?za vzorku? byla zame?r?ena zejme?na na sledova?ni? celkove?ho poc?tu mikroorganismu? a Escherichia coli a pr?i?tomnost pu?vodcu? alimenta?rni?ho onemocne?ni?, a to bakte?rii? Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, Salmonella spp. a Listeria monocytogenes. Skupina na?mi vys?etr?ovany?ch vzorku? vykazovala vysokou pr?i?tomnost celkove?ho poc?tu bakterii? (1,3.107 KTJ/g), stejne? tak jako pr?i?tomnost patogenni?ch c?i potencia?lne? patogenni?ch mikroorganismu? (Bacillus cereus, Staphylococcus aureus). I pr?es celou r?adu zna?my?ch doporuc?eni? spra?vne? vy?robni? a hygienicke? praxe, pra?vni?ch poz?adavku? a implementace principu? zaloz?eny?ch na HACCP, poukazuji? na?mi zi?skane? vy?sledky na pome?rne? vysoky? vy?skyt potencia?lne? patogenni?ch mikroorganismu? v baleny?ch hotovy?ch pokrmech.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40301 - Veterinary science

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XLV. konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2019

  • ISBN

    978-80-7509-653-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    164-170

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Mar 7, 2019

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article