Risks of consuming packaged foods in terms of the occurence of food-borne illnesses
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F19%3A43877547" target="_blank" >RIV/62157124:16270/19:43877547 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Rizika konzumace baleny?ch pokrmu? z pohledu vy?skytu pu?vodcu? alimenta?rni?ho onemocne?ni?
Original language description
Studie se zaby?va? sledova?ni?m mikrobiologicke? kvality baleny?ch hotovy?ch pokrmu? proda?vany?ch na u?zemi? C?eske? republiky. Vys?etr?ovane? pokrmy byly odebi?ra?ny od jednoho vy?robce, a to v obdobi? od dubna do r?i?jna roku 2018. Celkem tak bylo vys?etr?eno 63 vzorku? (tj. 18 hotovy?ch pokrmu?), a to v posledni? den data spotr?eby. Analy?za vzorku? byla zame?r?ena zejme?na na sledova?ni? celkove?ho poc?tu mikroorganismu? a Escherichia coli a pr?i?tomnost pu?vodcu? alimenta?rni?ho onemocne?ni?, a to bakte?rii? Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, Salmonella spp. a Listeria monocytogenes. Skupina na?mi vys?etr?ovany?ch vzorku? vykazovala vysokou pr?i?tomnost celkove?ho poc?tu bakterii? (1,3.107 KTJ/g), stejne? tak jako pr?i?tomnost patogenni?ch c?i potencia?lne? patogenni?ch mikroorganismu? (Bacillus cereus, Staphylococcus aureus). I pr?es celou r?adu zna?my?ch doporuc?eni? spra?vne? vy?robni? a hygienicke? praxe, pra?vni?ch poz?adavku? a implementace principu? zaloz?eny?ch na HACCP, poukazuji? na?mi zi?skane? vy?sledky na pome?rne? vysoky? vy?skyt potencia?lne? patogenni?ch mikroorganismu? v baleny?ch hotovy?ch pokrmech.
Czech name
Rizika konzumace baleny?ch pokrmu? z pohledu vy?skytu pu?vodcu? alimenta?rni?ho onemocne?ni?
Czech description
Studie se zaby?va? sledova?ni?m mikrobiologicke? kvality baleny?ch hotovy?ch pokrmu? proda?vany?ch na u?zemi? C?eske? republiky. Vys?etr?ovane? pokrmy byly odebi?ra?ny od jednoho vy?robce, a to v obdobi? od dubna do r?i?jna roku 2018. Celkem tak bylo vys?etr?eno 63 vzorku? (tj. 18 hotovy?ch pokrmu?), a to v posledni? den data spotr?eby. Analy?za vzorku? byla zame?r?ena zejme?na na sledova?ni? celkove?ho poc?tu mikroorganismu? a Escherichia coli a pr?i?tomnost pu?vodcu? alimenta?rni?ho onemocne?ni?, a to bakte?rii? Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, Salmonella spp. a Listeria monocytogenes. Skupina na?mi vys?etr?ovany?ch vzorku? vykazovala vysokou pr?i?tomnost celkove?ho poc?tu bakterii? (1,3.107 KTJ/g), stejne? tak jako pr?i?tomnost patogenni?ch c?i potencia?lne? patogenni?ch mikroorganismu? (Bacillus cereus, Staphylococcus aureus). I pr?es celou r?adu zna?my?ch doporuc?eni? spra?vne? vy?robni? a hygienicke? praxe, pra?vni?ch poz?adavku? a implementace principu? zaloz?eny?ch na HACCP, poukazuji? na?mi zi?skane? vy?sledky na pome?rne? vysoky? vy?skyt potencia?lne? patogenni?ch mikroorganismu? v baleny?ch hotovy?ch pokrmech.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
40301 - Veterinary science
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník XLV. konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2019
ISBN
978-80-7509-653-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
7
Pages from-to
164-170
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Mar 7, 2019
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—