Growth dynamics of Bacillus cereus in cooked rice
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F19%3A43878175" target="_blank" >RIV/62157124:16270/19:43878175 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://fvhe.vfu.cz/files/Lenfeldovy_a_Hoklovy_dny_2019_Prednasky_a_postery_cd.pdf" target="_blank" >https://fvhe.vfu.cz/files/Lenfeldovy_a_Hoklovy_dny_2019_Prednasky_a_postery_cd.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Růstový potenciál toxigenních Bacillus cereus ve vařené rýži
Original language description
Studie byla zaměřena na využití různých primárních růstových modelů při hodnocení růstu Bacillus cereus ve vařené rýži dvou druhů při teplotě 4 a 24 °C. Počet B. cereus byl stanoven plotnovou metodou na Mannitol Yolk Polymyxine B agaru (30 °C, 24 h). Bakterie se ve vařené rýži množila pouze při teplotě 24 °C. Růst bakterií při této teplotě nejlépe charakterizoval Gompertzův model. Pro zajištění bezpečnosti není vhodné vařenou rýži uchovávat při teplotě 24 °C.
Czech name
Růstový potenciál toxigenních Bacillus cereus ve vařené rýži
Czech description
Studie byla zaměřena na využití různých primárních růstových modelů při hodnocení růstu Bacillus cereus ve vařené rýži dvou druhů při teplotě 4 a 24 °C. Počet B. cereus byl stanoven plotnovou metodou na Mannitol Yolk Polymyxine B agaru (30 °C, 24 h). Bakterie se ve vařené rýži množila pouze při teplotě 24 °C. Růst bakterií při této teplotě nejlépe charakterizoval Gompertzův model. Pro zajištění bezpečnosti není vhodné vařenou rýži uchovávat při teplotě 24 °C.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
40301 - Veterinary science
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Hygiena a technologie potravin XLIX. Lenfeldovy a Höklovy dny: Sborník přednášek a posterů
ISBN
978-80-7305-828-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
96-100
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Oct 16, 2019
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—