All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Growth dynamics of Bacillus cereus in cooked rice

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F19%3A43878175" target="_blank" >RIV/62157124:16270/19:43878175 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://fvhe.vfu.cz/files/Lenfeldovy_a_Hoklovy_dny_2019_Prednasky_a_postery_cd.pdf" target="_blank" >https://fvhe.vfu.cz/files/Lenfeldovy_a_Hoklovy_dny_2019_Prednasky_a_postery_cd.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Růstový potenciál toxigenních Bacillus cereus ve vařené rýži

  • Original language description

    Studie byla zaměřena na využití různých primárních růstových modelů při hodnocení růstu Bacillus cereus ve vařené rýži dvou druhů při teplotě 4 a 24 °C. Počet B. cereus byl stanoven plotnovou metodou na Mannitol Yolk Polymyxine B agaru (30 °C, 24 h). Bakterie se ve vařené rýži množila pouze při teplotě 24 °C. Růst bakterií při této teplotě nejlépe charakterizoval Gompertzův model. Pro zajištění bezpečnosti není vhodné vařenou rýži uchovávat při teplotě 24 °C.

  • Czech name

    Růstový potenciál toxigenních Bacillus cereus ve vařené rýži

  • Czech description

    Studie byla zaměřena na využití různých primárních růstových modelů při hodnocení růstu Bacillus cereus ve vařené rýži dvou druhů při teplotě 4 a 24 °C. Počet B. cereus byl stanoven plotnovou metodou na Mannitol Yolk Polymyxine B agaru (30 °C, 24 h). Bakterie se ve vařené rýži množila pouze při teplotě 24 °C. Růst bakterií při této teplotě nejlépe charakterizoval Gompertzův model. Pro zajištění bezpečnosti není vhodné vařenou rýži uchovávat při teplotě 24 °C.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40301 - Veterinary science

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Hygiena a technologie potravin XLIX. Lenfeldovy a Höklovy dny: Sborník přednášek a posterů

  • ISBN

    978-80-7305-828-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    96-100

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Oct 16, 2019

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article