Modeling of Bacillus cereus growth in cooked cereal side dish
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F20%3A43878961" target="_blank" >RIV/62157124:16270/20:43878961 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.slpk.sk/eldo/2020/dl/9788055221687/9788055221687.pdf" target="_blank" >http://www.slpk.sk/eldo/2020/dl/9788055221687/9788055221687.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Modelování růstu Bacillus cereus ve vařených cereálních přílohách
Original language description
Studie byla zaměřena na využití primárních růstových modelů při hodnocení růstu Bacillus cereus ve vařených těstovinách uchovávaných při teplotě 4 °C a 24 °C. Počet B. cereus byl stanoven plotnovou metodou za použití Mannitol Yolk Polymyxine B agaru (30 °C, 24 h). Při teplotě 4 °C nebyl růst B. cereus pozorován. Při teplotě 24 °C byly vytvořené růstové modely kompletní. Při této teplotě nejlépe charakterizoval růst bakterie Gompertzův model. Pro zajištění bezpečnosti není vhodné skladovat těstoviny po uvaření při teplotě 24 °C.
Czech name
Modelování růstu Bacillus cereus ve vařených cereálních přílohách
Czech description
Studie byla zaměřena na využití primárních růstových modelů při hodnocení růstu Bacillus cereus ve vařených těstovinách uchovávaných při teplotě 4 °C a 24 °C. Počet B. cereus byl stanoven plotnovou metodou za použití Mannitol Yolk Polymyxine B agaru (30 °C, 24 h). Při teplotě 4 °C nebyl růst B. cereus pozorován. Při teplotě 24 °C byly vytvořené růstové modely kompletní. Při této teplotě nejlépe charakterizoval růst bakterie Gompertzův model. Pro zajištění bezpečnosti není vhodné skladovat těstoviny po uvaření při teplotě 24 °C.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
40301 - Veterinary science
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Bezpečnosť a kontrola potravín (Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie)
ISBN
978-80-552-2168-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
32-35
Publisher name
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
Place of publication
Nitra
Event location
Piešťany
Event date
Mar 26, 2020
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—