Growth dynamics of Bacillus cereus in cooked pasta stored at 24 °C
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F19%3A43878173" target="_blank" >RIV/62157124:16270/19:43878173 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.vfu.cz/files/Sbornik_IGA_2019.pdf" target="_blank" >https://www.vfu.cz/files/Sbornik_IGA_2019.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Dynamika růstu Bacillus cereus ve vařených těstovinách uchovávaných při 24 °C
Original language description
Studie byla zaměřena na využití různých primárních růstových modelů při hodnocení růstu Bacillus cereus ve vařených těstovinách tří druhů při teplotě 24 °C. Počet B. cereus byl stanoven plotnovou metodou na Mannitol Yolk Polymyxine B agaru (30 °C, 24 h). Bakterie se ve vařených těstovinách velmi dobře množila. Růst bakterií nejlépe charakterizoval Gompertzův model. Pro zajištění bezpečnosti není vhodné vařené těstoviny uchovávat při teplotě 24 °C.
Czech name
Dynamika růstu Bacillus cereus ve vařených těstovinách uchovávaných při 24 °C
Czech description
Studie byla zaměřena na využití různých primárních růstových modelů při hodnocení růstu Bacillus cereus ve vařených těstovinách tří druhů při teplotě 24 °C. Počet B. cereus byl stanoven plotnovou metodou na Mannitol Yolk Polymyxine B agaru (30 °C, 24 h). Bakterie se ve vařených těstovinách velmi dobře množila. Růst bakterií nejlépe charakterizoval Gompertzův model. Pro zajištění bezpečnosti není vhodné vařené těstoviny uchovávat při teplotě 24 °C.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
40301 - Veterinary science
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Konference interní grantové agentury VFU Brno 2019
ISBN
978-80-7305-830-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
71-74
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Dec 10, 2019
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—