All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Dynamics of benzoic acid content during storage of cow, sheep and goat yoghurts packed in various types of packaging

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F20%3A43878959" target="_blank" >RIV/62157124:16270/20:43878959 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.slpk.sk/eldo/2020/dl/9788055221687/9788055221687.pdf" target="_blank" >http://www.slpk.sk/eldo/2020/dl/9788055221687/9788055221687.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Dynamika obsahu kyseliny benzoové v průběhu skladování kravských, ovčích a kozích jogurtů balených v různých typech obalů

  • Original language description

    V této práci byl stanoven obsah kyseliny benzoové v neochucených kravských, ovčích a kozích jogurtech ze soukromých farem a tržní sítě metodou UHPLC. Ve všech třech druzích jogurtů se obsah kyseliny benzoové pohyboval ve velmi širokém rozmezí (minimální hodnota byla pod detekčním limitem metody použité pro všechny typy jogurtů, maximální hodnota byla pro kravské jogurty 54,36 mg.kg-1; 51,19 mg.kg-1 pro ovčí jogurty a 40,94 mg.kg-1 pro kozí jogurty). Celkově nebyl zjištěn statisticky významný rozdíl v množství kyseliny benzoové mezi jednotlivými druhy jogurtů, ale byl zjištěn statisticky vysoce významně (p &lt; 0,01) vyšší obsah kyseliny benzoové v ovčích jogurtech (20,48 +- 5,25 mg.kg-1) než v kravských jogurtech (8,53 +- 2,45 mg.kg-1), které byly vyrobeny na stejné farmě ve stejném časovém období. Dále bylo zjištěno, že koncentrace kyseliny benzoové v jogurtech významně vzrostla (p &lt; 0,01) během skladování jogurtů.

  • Czech name

    Dynamika obsahu kyseliny benzoové v průběhu skladování kravských, ovčích a kozích jogurtů balených v různých typech obalů

  • Czech description

    V této práci byl stanoven obsah kyseliny benzoové v neochucených kravských, ovčích a kozích jogurtech ze soukromých farem a tržní sítě metodou UHPLC. Ve všech třech druzích jogurtů se obsah kyseliny benzoové pohyboval ve velmi širokém rozmezí (minimální hodnota byla pod detekčním limitem metody použité pro všechny typy jogurtů, maximální hodnota byla pro kravské jogurty 54,36 mg.kg-1; 51,19 mg.kg-1 pro ovčí jogurty a 40,94 mg.kg-1 pro kozí jogurty). Celkově nebyl zjištěn statisticky významný rozdíl v množství kyseliny benzoové mezi jednotlivými druhy jogurtů, ale byl zjištěn statisticky vysoce významně (p &lt; 0,01) vyšší obsah kyseliny benzoové v ovčích jogurtech (20,48 +- 5,25 mg.kg-1) než v kravských jogurtech (8,53 +- 2,45 mg.kg-1), které byly vyrobeny na stejné farmě ve stejném časovém období. Dále bylo zjištěno, že koncentrace kyseliny benzoové v jogurtech významně vzrostla (p &lt; 0,01) během skladování jogurtů.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40301 - Veterinary science

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Bezpečnosť a kontrola potravín (Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie)

  • ISBN

    978-80-552-2168-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    131-134

  • Publisher name

    Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre

  • Place of publication

    Nitra

  • Event location

    Piešťany

  • Event date

    Mar 26, 2020

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article