All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Alternative raw materials as feed sources in goat nutrition

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F21%3A43879205" target="_blank" >RIV/62157124:16270/21:43879205 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.periodik.cz/predplatne/casopis.php?akce=vydani&titul=3708&rok=2021&vydani=5" target="_blank" >https://www.periodik.cz/predplatne/casopis.php?akce=vydani&titul=3708&rok=2021&vydani=5</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Alternativní suroviny jako zdroje krmiv ve výživě koz

  • Original language description

    Zintenzívnění produkčních systémů mléčných koz vedlo k dovozu konvenčních přísad do koncentrovaných krmiv. V posledních letech přiměly vysoké a variabilní ceny konvenčních produktů zaměřit pozornost odborníků na výživu přežvýkavců k lokálním alternativním zdrojům za účelem snížení výrobních nákladů beze změny produkce a kvality mléka. Vzhledem k tomu, že krmiva představují tak značnou část výrobních nákladů, přetrvává zájem o vedlejší produkty a nekonvenční krmiva. Většina vyspělých zemí navíc tyto a další hojné vedlejší produkty, jako např. pivovarské zrno a pivovarské kvasnice, neustále produkuje. Tímto způsobem lze zároveň zabránit hromadění vedlejších produktů. Zkoumán byl účinek stravy založené na použití vedlejších produktů na složení mléčných mastných kyselin (FA). Důraz je kladen na složení n-3 polynenasycených mastných kyselin (PUFA) a konjugované kyseliny linolové (CLA) v mléce.

  • Czech name

    Alternativní suroviny jako zdroje krmiv ve výživě koz

  • Czech description

    Zintenzívnění produkčních systémů mléčných koz vedlo k dovozu konvenčních přísad do koncentrovaných krmiv. V posledních letech přiměly vysoké a variabilní ceny konvenčních produktů zaměřit pozornost odborníků na výživu přežvýkavců k lokálním alternativním zdrojům za účelem snížení výrobních nákladů beze změny produkce a kvality mléka. Vzhledem k tomu, že krmiva představují tak značnou část výrobních nákladů, přetrvává zájem o vedlejší produkty a nekonvenční krmiva. Většina vyspělých zemí navíc tyto a další hojné vedlejší produkty, jako např. pivovarské zrno a pivovarské kvasnice, neustále produkuje. Tímto způsobem lze zároveň zabránit hromadění vedlejších produktů. Zkoumán byl účinek stravy založené na použití vedlejších produktů na složení mléčných mastných kyselin (FA). Důraz je kladen na složení n-3 polynenasycených mastných kyselin (PUFA) a konjugované kyseliny linolové (CLA) v mléce.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Krmivářství

  • ISSN

    1212-9992

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    25

  • Issue of the periodical within the volume

    5

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    39-41

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database