Alternative raw materials as feed sources in goat nutrition
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F21%3A43879205" target="_blank" >RIV/62157124:16270/21:43879205 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.periodik.cz/predplatne/casopis.php?akce=vydani&titul=3708&rok=2021&vydani=5" target="_blank" >https://www.periodik.cz/predplatne/casopis.php?akce=vydani&titul=3708&rok=2021&vydani=5</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Alternativní suroviny jako zdroje krmiv ve výživě koz
Original language description
Zintenzívnění produkčních systémů mléčných koz vedlo k dovozu konvenčních přísad do koncentrovaných krmiv. V posledních letech přiměly vysoké a variabilní ceny konvenčních produktů zaměřit pozornost odborníků na výživu přežvýkavců k lokálním alternativním zdrojům za účelem snížení výrobních nákladů beze změny produkce a kvality mléka. Vzhledem k tomu, že krmiva představují tak značnou část výrobních nákladů, přetrvává zájem o vedlejší produkty a nekonvenční krmiva. Většina vyspělých zemí navíc tyto a další hojné vedlejší produkty, jako např. pivovarské zrno a pivovarské kvasnice, neustále produkuje. Tímto způsobem lze zároveň zabránit hromadění vedlejších produktů. Zkoumán byl účinek stravy založené na použití vedlejších produktů na složení mléčných mastných kyselin (FA). Důraz je kladen na složení n-3 polynenasycených mastných kyselin (PUFA) a konjugované kyseliny linolové (CLA) v mléce.
Czech name
Alternativní suroviny jako zdroje krmiv ve výživě koz
Czech description
Zintenzívnění produkčních systémů mléčných koz vedlo k dovozu konvenčních přísad do koncentrovaných krmiv. V posledních letech přiměly vysoké a variabilní ceny konvenčních produktů zaměřit pozornost odborníků na výživu přežvýkavců k lokálním alternativním zdrojům za účelem snížení výrobních nákladů beze změny produkce a kvality mléka. Vzhledem k tomu, že krmiva představují tak značnou část výrobních nákladů, přetrvává zájem o vedlejší produkty a nekonvenční krmiva. Většina vyspělých zemí navíc tyto a další hojné vedlejší produkty, jako např. pivovarské zrno a pivovarské kvasnice, neustále produkuje. Tímto způsobem lze zároveň zabránit hromadění vedlejších produktů. Zkoumán byl účinek stravy založené na použití vedlejších produktů na složení mléčných mastných kyselin (FA). Důraz je kladen na složení n-3 polynenasycených mastných kyselin (PUFA) a konjugované kyseliny linolové (CLA) v mléce.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Krmivářství
ISSN
1212-9992
e-ISSN
—
Volume of the periodical
25
Issue of the periodical within the volume
5
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
39-41
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—