All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Comparison of organic and caged eggs

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F21%3A43879446" target="_blank" >RIV/62157124:16270/21:43879446 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://is.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=110563;download=260549" target="_blank" >https://is.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=110563;download=260549</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Porovnání vajec z ekologické produkce a vajec pocházejících z klecového chovu

  • Original language description

    Cílem této práce bylo porovnat senzorické vlastnosti slepičích vajec pocházejících ze dvou rozdílných produkčních systémů. Práce je zaměřena konkrétně na senzorické zhodnocení chuti a vůně daných slepičích vajec. První skupinu slepičích vajec tvoří vejce pocházející z bio chovu. Druhou skupinu představují slepičí vejce z klecové produkce. Celkem bylo použito 44 slepičích vajec, která byla hodnocena 11 hodnotiteli. Získaná data byla zpracována ve statistickém programu UNISTAT v testu ANOVA a poté bylo provedeno mnohonásobné porovnání v Tukey-HSD testu. Z výsledků vyplývá, že mezi oběma skupinami slepičích vajec nebyl prokázán statisticky průkazný rozdíl (P &lt; 0,05) v jejich chuti ani vůni (P &lt; 0,05).

  • Czech name

    Porovnání vajec z ekologické produkce a vajec pocházejících z klecového chovu

  • Czech description

    Cílem této práce bylo porovnat senzorické vlastnosti slepičích vajec pocházejících ze dvou rozdílných produkčních systémů. Práce je zaměřena konkrétně na senzorické zhodnocení chuti a vůně daných slepičích vajec. První skupinu slepičích vajec tvoří vejce pocházející z bio chovu. Druhou skupinu představují slepičí vejce z klecové produkce. Celkem bylo použito 44 slepičích vajec, která byla hodnocena 11 hodnotiteli. Získaná data byla zpracována ve statistickém programu UNISTAT v testu ANOVA a poté bylo provedeno mnohonásobné porovnání v Tukey-HSD testu. Z výsledků vyplývá, že mezi oběma skupinami slepičích vajec nebyl prokázán statisticky průkazný rozdíl (P &lt; 0,05) v jejich chuti ani vůni (P &lt; 0,05).

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XLVII. konference o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7509-785-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    359-365

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Mar 3, 2021

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article