All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of Sumah spice to common carp (Cyprinus carpio) fillets

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F21%3A43879490" target="_blank" >RIV/62157124:16270/21:43879490 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://is.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=110563;download=260549" target="_blank" >https://is.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=110563;download=260549</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv Sumah koření na filety kapra obecného (Cyprinus carpio)

  • Original language description

    Cílem byla aplikace koření Sumah o koncentraci 0,5 %, 1,5 % a 2,5 % na filety kapra obecného za účelem hodnocení změn hodnot pH, aktivity vody (aw) a účinku na vybrané kontaminující mikroorganismy (celkový počet mikroorganismů CPM, koliformní bakterie KB, psychrotrofní mikroorganismy PSY). Průkazný (p&lt;0,05) pokles hodnot pH 24 hodin po aplikaci Sumah koření o koncentraci 1,5, resp. 2,5 % byl důvodem průkazně (p&lt;0,05) nižší hodnoty CPM (5,09 +/- 0,10, resp. 5,09 +/- 0,08 log KTJ/g). Mezi naměřenými hodnotami aw nebyly zjištěny žádné statisticky významné rozdíly (p&lt;0,05). Dynamika změn počtu PSY kopírovala průběh změn hodnot CPM včetně existence statisticky významných rozdílů. Významné (p&lt;0,05) rozdíly počtu KB byly zjištěny u všech vzorků mezi 0. dnem a po 24 resp. 48 hodinách skladování, během kterého docházelo k mírnému nárůstu počtu tohoto parametru.

  • Czech name

    Vliv Sumah koření na filety kapra obecného (Cyprinus carpio)

  • Czech description

    Cílem byla aplikace koření Sumah o koncentraci 0,5 %, 1,5 % a 2,5 % na filety kapra obecného za účelem hodnocení změn hodnot pH, aktivity vody (aw) a účinku na vybrané kontaminující mikroorganismy (celkový počet mikroorganismů CPM, koliformní bakterie KB, psychrotrofní mikroorganismy PSY). Průkazný (p&lt;0,05) pokles hodnot pH 24 hodin po aplikaci Sumah koření o koncentraci 1,5, resp. 2,5 % byl důvodem průkazně (p&lt;0,05) nižší hodnoty CPM (5,09 +/- 0,10, resp. 5,09 +/- 0,08 log KTJ/g). Mezi naměřenými hodnotami aw nebyly zjištěny žádné statisticky významné rozdíly (p&lt;0,05). Dynamika změn počtu PSY kopírovala průběh změn hodnot CPM včetně existence statisticky významných rozdílů. Významné (p&lt;0,05) rozdíly počtu KB byly zjištěny u všech vzorků mezi 0. dnem a po 24 resp. 48 hodinách skladování, během kterého docházelo k mírnému nárůstu počtu tohoto parametru.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XLVII. konference o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7509-785-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    10

  • Pages from-to

    259-268

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Mar 3, 2021

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article