All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Monitoring of qualitative parameters of Lovecký salami during storage

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F18%3A43898110" target="_blank" >RIV/60076658:12220/18:43898110 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60076658:12520/18:43898110

  • Result on the web

    <a href="https://is.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=100306;pril=1;download=11804;z=1" target="_blank" >https://is.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=100306;pril=1;download=11804;z=1</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Sledování kvalitativních ukazatelů loveckého salámu během skladování

  • Original language description

    Způsoby balení představují velmi podstatnou část výroby masných produktů. Existují dvě hlavní metody balení, které jsou výrobci preferovány – modifikovaná atmosféra a vakuum. Cílem této práce bylo monitorovat změny vybraných fyzikálně-chemických (pH a aktivita vody – aw) a organoleptických parametrů Loveckého salámu v závislosti na způsobu balení (modifikovaná atmosféra, vakuum, nebalený) během 3měsíčního skladování při 15 °C. Výsledky ukázaly, že nebalené salámy mají statisticky významně vyšší (p&lt;0.05) hodnotu pH ale naopak nižší (p&lt;0.05) aktivitu vody než salámy balené (MAP a VAC). Rozdíly ve fyzikálně-chemických vlastnostech mezi vzorky balenými do modifikované atmosféry a vakua nebyly statisticky významné (p&gt;0.05). Výsledky pořadového preferenčního testu neukázaly nejpreferovanější vzorek, protože rozdíly v pořadí nebyly statisticky významné (p&gt;0.01).

  • Czech name

    Sledování kvalitativních ukazatelů loveckého salámu během skladování

  • Czech description

    Způsoby balení představují velmi podstatnou část výroby masných produktů. Existují dvě hlavní metody balení, které jsou výrobci preferovány – modifikovaná atmosféra a vakuum. Cílem této práce bylo monitorovat změny vybraných fyzikálně-chemických (pH a aktivita vody – aw) a organoleptických parametrů Loveckého salámu v závislosti na způsobu balení (modifikovaná atmosféra, vakuum, nebalený) během 3měsíčního skladování při 15 °C. Výsledky ukázaly, že nebalené salámy mají statisticky významně vyšší (p&lt;0.05) hodnotu pH ale naopak nižší (p&lt;0.05) aktivitu vody než salámy balené (MAP a VAC). Rozdíly ve fyzikálně-chemických vlastnostech mezi vzorky balenými do modifikované atmosféry a vakua nebyly statisticky významné (p&gt;0.05). Výsledky pořadového preferenčního testu neukázaly nejpreferovanější vzorek, protože rozdíly v pořadí nebyly statisticky významné (p&gt;0.01).

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1610324" target="_blank" >QJ1610324: The study of traditional and new crops as sources antioxidants and other healthful nutrients and their use in food production.</a><br>

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Ingrovy Dny: XLIV. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7509-542-8

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    82-88

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Mar 5, 2018

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article