All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of the presence of pollen on the bioactive properties of honey

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F21%3A43879547" target="_blank" >RIV/62157124:16270/21:43879547 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://fvhe.vfu.cz/files/upload/KMVP%202021_Sborn%C3%ADk_1.pdf" target="_blank" >https://fvhe.vfu.cz/files/upload/KMVP%202021_Sborn%C3%ADk_1.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv přítomnosti pylu na bioaktivní vlastnosti medu

  • Original language description

    V každém medu je určitý počet pylových zrn. To může poskytovat základní informace o botanickém a zeměpisném původu medu. Přítomnost pylu však může být důležitá i při hodnocení antioxidačních vlastností. V této práci byly vzorky medu od tzv. hobby včelařů ze sezóny 2020 se známým pylovým profilem hodnoceny na obsah celkových polyfenolů a antioxidační aktivitu. Byl zjištěn statisticky významný rozdíl (p &lt;0,05) mezi pylovými (P) a filtrovanými (BP) vzorky, a to jak z hlediska obsahu celkových polyfenolů, tak z hlediska antioxidační aktivity. Dále byla zjištěna statisticky vysoce významná korelace (p &lt;0,01) mezi obsahem celkových polyfenolů a antioxidační aktivitou.

  • Czech name

    Vliv přítomnosti pylu na bioaktivní vlastnosti medu

  • Czech description

    V každém medu je určitý počet pylových zrn. To může poskytovat základní informace o botanickém a zeměpisném původu medu. Přítomnost pylu však může být důležitá i při hodnocení antioxidačních vlastností. V této práci byly vzorky medu od tzv. hobby včelařů ze sezóny 2020 se známým pylovým profilem hodnoceny na obsah celkových polyfenolů a antioxidační aktivitu. Byl zjištěn statisticky významný rozdíl (p &lt;0,05) mezi pylovými (P) a filtrovanými (BP) vzorky, a to jak z hlediska obsahu celkových polyfenolů, tak z hlediska antioxidační aktivity. Dále byla zjištěna statisticky vysoce významná korelace (p &lt;0,01) mezi obsahem celkových polyfenolů a antioxidační aktivitou.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK1920344" target="_blank" >QK1920344: Assessment of honey authenticity by pollen grain analysis.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků XXIII. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-851-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    23-25

  • Publisher name

    Veterinární univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Jun 14, 2021

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article