Influence of pollen grains on the color of Czech honey
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F20%3A43878888" target="_blank" >RIV/62157124:16270/20:43878888 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://ves.uniag.sk/files/pdf/iizeai3sli38mpdqt6izg8zbx4o2ye.pdf" target="_blank" >https://ves.uniag.sk/files/pdf/iizeai3sli38mpdqt6izg8zbx4o2ye.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.15414/2020.9788055221687" target="_blank" >10.15414/2020.9788055221687</a>
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv obsahu pylových zrn na barvu českých medů
Original language description
Barva medu je jednou z důležitých fyzikálně-chemických vlastností medu. Také je důležitým kritériem i pro spotřebitele při nákupu medu. Barva medu je ovlivněna různými faktory, jako je typ nektaru, zpracování medu nebo způsob zpracování. V každém medu je také určitý podíl pylových zrn. V této práci byl studován vliv pylových zrn na barvu medu. Byly vybrány vzorky medu s různým obsahem pylu. Statisticky významná negativní korelace (p <0,05) byla zjištěna v medu s vyšším podílem pylu akátu (20%); statisticky významná pozitivní korelace (p <0,05) byla zjištěna u medu s vyšším podílem pylu lípy (25%).
Czech name
Vliv obsahu pylových zrn na barvu českých medů
Czech description
Barva medu je jednou z důležitých fyzikálně-chemických vlastností medu. Také je důležitým kritériem i pro spotřebitele při nákupu medu. Barva medu je ovlivněna různými faktory, jako je typ nektaru, zpracování medu nebo způsob zpracování. V každém medu je také určitý podíl pylových zrn. V této práci byl studován vliv pylových zrn na barvu medu. Byly vybrány vzorky medu s různým obsahem pylu. Statisticky významná negativní korelace (p <0,05) byla zjištěna v medu s vyšším podílem pylu akátu (20%); statisticky významná pozitivní korelace (p <0,05) byla zjištěna u medu s vyšším podílem pylu lípy (25%).
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK1920344" target="_blank" >QK1920344: Assessment of honey authenticity by pollen grain analysis.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Bezpečnosť a kontrola potravín (Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie)
ISBN
978-80-552-2168-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
118-121
Publisher name
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
Place of publication
Nitra
Event location
Piešťany
Event date
Mar 26, 2020
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—