All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Evaluation of the effect of the addition of oil and nanoemulsion from coffee grounds on the antioxidant properties, flavonoid content and textural properties of 3D printed chocolate objects

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F22%3A43880107" target="_blank" >RIV/62157124:16270/22:43880107 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.vfu.cz/files/upload/1401/KMVP%202022_Sbornik.pdf" target="_blank" >https://www.vfu.cz/files/upload/1401/KMVP%202022_Sbornik.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Zhodnocení vlivu přídavku oleje a nanoemulze z kávové sedliny na antioxidační vlastnosti, obsah flavonoidů a texturální vlastnosti 3D tištěných čokoládových objektů

  • Original language description

    Cílem této studie bylo hodnocení antioxidační aktivity, obsahu flavonoidů a texturálních vlastností čokoládových objektů s přídavkem oleje a nanoemulze (O/V) z kávové sedliny připravených pomocí 3D tisku. Antioxidační aktivita vzorků byla stanovena metodou ABTS. Bylo zjištěno, že u většiny vzorků docházelo po přídavku oleje z kávové sedliny i nanoemulze k mírnému nárůstu antioxidačních aktivit a zároveň k poklesu obsahu flavonoidů. Také bylo zaznamenáno zvýšení tvrdosti většiny čokoládových 3D objektů po přídavku oleje a zejména po přídavku nanoemulze. 3D tisk je dynamicky rozšiřující se technologie, která nachází své uplatnění v mnoha sektorech. V potravinářském sektoru roste jeho obliba zvláště v cukrářství. Výsledky této práce mohou přispět ke znalostem vývoje čokoládových matric pro potravinářský 3D tisk a možnostem využití oleje kávové sedliny.

  • Czech name

    Zhodnocení vlivu přídavku oleje a nanoemulze z kávové sedliny na antioxidační vlastnosti, obsah flavonoidů a texturální vlastnosti 3D tištěných čokoládových objektů

  • Czech description

    Cílem této studie bylo hodnocení antioxidační aktivity, obsahu flavonoidů a texturálních vlastností čokoládových objektů s přídavkem oleje a nanoemulze (O/V) z kávové sedliny připravených pomocí 3D tisku. Antioxidační aktivita vzorků byla stanovena metodou ABTS. Bylo zjištěno, že u většiny vzorků docházelo po přídavku oleje z kávové sedliny i nanoemulze k mírnému nárůstu antioxidačních aktivit a zároveň k poklesu obsahu flavonoidů. Také bylo zaznamenáno zvýšení tvrdosti většiny čokoládových 3D objektů po přídavku oleje a zejména po přídavku nanoemulze. 3D tisk je dynamicky rozšiřující se technologie, která nachází své uplatnění v mnoha sektorech. V potravinářském sektoru roste jeho obliba zvláště v cukrářství. Výsledky této práce mohou přispět ke znalostem vývoje čokoládových matric pro potravinářský 3D tisk a možnostem využití oleje kávové sedliny.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2022

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků XXIV. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-869-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    8-10

  • Publisher name

    Veterinární univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Jun 1, 2022

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article