The Evaluation of Vitamin Content in Relation to the Origin of Honey
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F22%3A43880418" target="_blank" >RIV/62157124:16270/22:43880418 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.vfu.cz/files/upload/1401/2022%20LI.%20Lenfeldovy%20a%20Hoklovy%20dny%20-%20sbornik.pdf" target="_blank" >https://www.vfu.cz/files/upload/1401/2022%20LI.%20Lenfeldovy%20a%20Hoklovy%20dny%20-%20sbornik.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Hodnocení obsahu vitaminů ve vztahu k původu medu
Original language description
Studie byla zaměřena na stanovení hydrofilních vitaminů skupiny B (niacinu B3, pyridoxalu B6 a kyseliny listové B9) v medech květových a medovicových z let 2018-2021. Počet vzorků (n) k vyšetření byl 32. Analýza byla provedena kapalinovou chromatografií s UV detekcí.Obsah vitaminů v květových medech (n=25) byl následující: 1,05+-0,35 mg/100 g (B3); 5,59+-4,30 mg/100 g (B6); 0,08+-0,06 mg/100 g (B9).Průměrná koncentrace vitaminů v medovicových medech (n=7) byla: 2,33+-0,84 mg/100 g (B3); 5,42+-4,25 mg/100 g (B6); 0,06+-0,05 mg/100 g (B9).Statistická významnost na hladině p < 0,05 byla zjištěna u medovicových medů pro vitamin B3, kde byl obsah tohoto vitaminu vyšší než u medů květových. Koncentrace vitaminů B6 i B9 byly nepatrně vyšší u květových medů.
Czech name
Hodnocení obsahu vitaminů ve vztahu k původu medu
Czech description
Studie byla zaměřena na stanovení hydrofilních vitaminů skupiny B (niacinu B3, pyridoxalu B6 a kyseliny listové B9) v medech květových a medovicových z let 2018-2021. Počet vzorků (n) k vyšetření byl 32. Analýza byla provedena kapalinovou chromatografií s UV detekcí.Obsah vitaminů v květových medech (n=25) byl následující: 1,05+-0,35 mg/100 g (B3); 5,59+-4,30 mg/100 g (B6); 0,08+-0,06 mg/100 g (B9).Průměrná koncentrace vitaminů v medovicových medech (n=7) byla: 2,33+-0,84 mg/100 g (B3); 5,42+-4,25 mg/100 g (B6); 0,06+-0,05 mg/100 g (B9).Statistická významnost na hladině p < 0,05 byla zjištěna u medovicových medů pro vitamin B3, kde byl obsah tohoto vitaminu vyšší než u medů květových. Koncentrace vitaminů B6 i B9 byly nepatrně vyšší u květových medů.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
40301 - Veterinary science
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Hygiena a technologie potravin LI. Lenfeldovy a Höklovy dny: Sborník přednášek a posterů
ISBN
978-80-7305-876-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
119-123
Publisher name
Veterinární univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Oct 12, 2022
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—