All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Evaluation of changes in the composition of the protective atmosphere of packaged minced meat during the shelf life

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F22%3A43880444" target="_blank" >RIV/62157124:16270/22:43880444 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.vfu.cz/files/upload/1697/LI.%20Lenfeldovy%20a%20Hoklovy%20dny%20-%20sbornik.pdf" target="_blank" >https://www.vfu.cz/files/upload/1697/LI.%20Lenfeldovy%20a%20Hoklovy%20dny%20-%20sbornik.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Hodnocení změn složení ochranné atmosféry baleného mletého masa během doby použitelnosti.

  • Original language description

    Balení mletého masa do modifikované atmosféry je jedna z nejlepších metod k prodloužení trvanlivosti, která umožňuje distribuci vzhledově atraktivního a cenově dostupného produktu do tržní sítě. Cílem této práce byl monitoring složení směsi plynů v ochranné atmosféře baleného mletého masa (míchané - vepřové a hovězí, hovězí, kuřecí) uváděného na trh a posouzení případné změny v zastoupení jednotlivých plynů v průběhu skladování. V tržní síti byly zakoupeny reprezentativní vzorky mletého masa baleného v ochranné atmosféře. V každém balení byl s využitím přístroje CheckMate3 stanoven obsah kyslíku a oxidu uhličitého. Dopočtem do 100 % byl určen obsah dusíku. Průměrné hodnoty směsi plynů u mletého míchaného (hovězí a vepřové) masa byly 77,93 % O2 + 15,58 % CO2 + 6,49 % N2, u mletého hovězího masa 76,04 % O2 + 16,96 % CO2 + 6,99 % N2 a u mletého masa kuřecího 62,72 % O2 + 21,14 % CO2 + 16,18 % N2. Kontinuální měření vzorků po dobu jejich trvanlivosti prokázalo zvyšující se obsah oxidu uhličitého uvnitř balení a to u všech druhů mletého masa.

  • Czech name

    Hodnocení změn složení ochranné atmosféry baleného mletého masa během doby použitelnosti.

  • Czech description

    Balení mletého masa do modifikované atmosféry je jedna z nejlepších metod k prodloužení trvanlivosti, která umožňuje distribuci vzhledově atraktivního a cenově dostupného produktu do tržní sítě. Cílem této práce byl monitoring složení směsi plynů v ochranné atmosféře baleného mletého masa (míchané - vepřové a hovězí, hovězí, kuřecí) uváděného na trh a posouzení případné změny v zastoupení jednotlivých plynů v průběhu skladování. V tržní síti byly zakoupeny reprezentativní vzorky mletého masa baleného v ochranné atmosféře. V každém balení byl s využitím přístroje CheckMate3 stanoven obsah kyslíku a oxidu uhličitého. Dopočtem do 100 % byl určen obsah dusíku. Průměrné hodnoty směsi plynů u mletého míchaného (hovězí a vepřové) masa byly 77,93 % O2 + 15,58 % CO2 + 6,49 % N2, u mletého hovězího masa 76,04 % O2 + 16,96 % CO2 + 6,99 % N2 a u mletého masa kuřecího 62,72 % O2 + 21,14 % CO2 + 16,18 % N2. Kontinuální měření vzorků po dobu jejich trvanlivosti prokázalo zvyšující se obsah oxidu uhličitého uvnitř balení a to u všech druhů mletého masa.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40301 - Veterinary science

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK21020245" target="_blank" >QK21020245: The degree of cold chain disruption during official sampling and sample transport and its effects on the resulting microbial profile</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2022

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Hygiena a technologie potravin LI. Lenfeldovy a Höklovy dny: Sborník přednášek a posterů

  • ISBN

    978-80-7305-876-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    366-369

  • Publisher name

    Veterinární univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Oct 12, 2022

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article