All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Hazards in foods of plant origin

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F23%3A43880645" target="_blank" >RIV/62157124:16270/23:43880645 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://hygiena-alimentorum.uvlf.sk/wp-content/uploads/zborniky/XLIII_RZPaPP.pdf" target="_blank" >https://hygiena-alimentorum.uvlf.sk/wp-content/uploads/zborniky/XLIII_RZPaPP.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Nebezpečí v potravinách rostlinného původu

  • Original language description

    Potraviny jsou nepostradatelnou součástí lidského života. Na konci minulého století se objevilo několik závažných kauz, které vedly k významným legislativním změnám. Potraviny rostlinného původu se stávají významnější a to zejména z důvodů změn stravovacích zvyklostí konzumentů. Velice často se u skupiny potravin rostlinného původu setkáváme přítomností reziduí pesticidů, přítomností plísní a mykotoxinů. V letech 2009 – 2021 jsou nejčastěji uváděny jako problematické potraviny pocházející do kategorie ovoce a zelenina.

  • Czech name

    Nebezpečí v potravinách rostlinného původu

  • Czech description

    Potraviny jsou nepostradatelnou součástí lidského života. Na konci minulého století se objevilo několik závažných kauz, které vedly k významným legislativním změnám. Potraviny rostlinného původu se stávají významnější a to zejména z důvodů změn stravovacích zvyklostí konzumentů. Velice často se u skupiny potravin rostlinného původu setkáváme přítomností reziduí pesticidů, přítomností plísní a mykotoxinů. V letech 2009 – 2021 jsou nejčastěji uváděny jako problematické potraviny pocházející do kategorie ovoce a zelenina.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2023

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Hygiena alimentorum XLIII: Zdravotná bezpečnosť a kvalita mliečnych a rastlinných komodít - aktuálne problémy a trendy

  • ISBN

    978-80-8077-787-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    9

  • Pages from-to

    372-380

  • Publisher name

    Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach

  • Place of publication

    Košice

  • Event location

    Štrbské Pleso

  • Event date

    May 10, 2023

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article