The importance of Pseudomonas bacteria in meat spoilage. Part 2: Bacterial species of the genus Pseudomonas in minced beef
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F23%3A43880747" target="_blank" >RIV/62157124:16270/23:43880747 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-4-casopisu-maso-rok-2023/" target="_blank" >https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-4-casopisu-maso-rok-2023/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Význam bakterií rodu Pseudomonas v procesu kažení masa 2. část: Druhové zastoupení bakterií rodu Pseudomonas v mletém hovězím mase
Original language description
Druhý díl článku Význam bakterií rodu Pseudomonas v procesu kažení masa se zabývá druhovým zastoupením izolátů pseudomonád získaných ze vzorků mletého hovězího masa baleného ve vakuu, nebo v modifikované atmosféře během skladování při 4 °C po dobu 4 týdnů. Bakterie rodu Pseudomonas byly stanoveny na Pseudomonas agaru. Identifikace získaných izolátů byla provedena pomocí hmotnostní spektrometrie MALDI TOF (Matrix-assisted laser desorption/ionisation time of flight mass spectrometry). Nejčastěji byl izolován druh P. fragi, dále pak P. lundensis a P. taetrolens. Ve shodě s jinými studiemi byly identifikovány s menší četností druhy P. brenneri, P. extremorientalis, P. gessardii, P. synxantha, P. koreensis, P. libanensis. Pro přesné rozlišení izolátů pseudomonád se doporučuje použít molekulárně biologické metody založené na PCR. Metodou MALDI-TOF MS lze spolehlivě prokázat příslušnost bakteriálních izolátů do rodu Pseudomonas. Druhové rozlišení je závislé na hodnotě získaného log (skóre) izolátů, ale také na databázi pseudomonád v softwaru MALDI BioTyper.
Czech name
Význam bakterií rodu Pseudomonas v procesu kažení masa 2. část: Druhové zastoupení bakterií rodu Pseudomonas v mletém hovězím mase
Czech description
Druhý díl článku Význam bakterií rodu Pseudomonas v procesu kažení masa se zabývá druhovým zastoupením izolátů pseudomonád získaných ze vzorků mletého hovězího masa baleného ve vakuu, nebo v modifikované atmosféře během skladování při 4 °C po dobu 4 týdnů. Bakterie rodu Pseudomonas byly stanoveny na Pseudomonas agaru. Identifikace získaných izolátů byla provedena pomocí hmotnostní spektrometrie MALDI TOF (Matrix-assisted laser desorption/ionisation time of flight mass spectrometry). Nejčastěji byl izolován druh P. fragi, dále pak P. lundensis a P. taetrolens. Ve shodě s jinými studiemi byly identifikovány s menší četností druhy P. brenneri, P. extremorientalis, P. gessardii, P. synxantha, P. koreensis, P. libanensis. Pro přesné rozlišení izolátů pseudomonád se doporučuje použít molekulárně biologické metody založené na PCR. Metodou MALDI-TOF MS lze spolehlivě prokázat příslušnost bakteriálních izolátů do rodu Pseudomonas. Druhové rozlišení je závislé na hodnotě získaného log (skóre) izolátů, ale také na databázi pseudomonád v softwaru MALDI BioTyper.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40301 - Veterinary science
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2023
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
34
Issue of the periodical within the volume
4
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
32-35
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—