All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The importance of Pseudomonas bacteria in meat spoilage. Part 2: Bacterial species of the genus Pseudomonas in minced beef

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F23%3A43880747" target="_blank" >RIV/62157124:16270/23:43880747 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-4-casopisu-maso-rok-2023/" target="_blank" >https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-4-casopisu-maso-rok-2023/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Význam bakterií rodu Pseudomonas v procesu kažení masa 2. část: Druhové zastoupení bakterií rodu Pseudomonas v mletém hovězím mase

  • Original language description

    Druhý díl článku Význam bakterií rodu Pseudomonas v procesu kažení masa se zabývá druhovým zastoupením izolátů pseudomonád získaných ze vzorků mletého hovězího masa baleného ve vakuu, nebo v modifikované atmosféře během skladování při 4 °C po dobu 4 týdnů. Bakterie rodu Pseudomonas byly stanoveny na Pseudomonas agaru. Identifikace získaných izolátů byla provedena pomocí hmotnostní spektrometrie MALDI TOF (Matrix-assisted laser desorption/ionisation time of flight mass spectrometry). Nejčastěji byl izolován druh P. fragi, dále pak P. lundensis a P. taetrolens. Ve shodě s jinými studiemi byly identifikovány s menší četností druhy P. brenneri, P. extremorientalis, P. gessardii, P. synxantha, P. koreensis, P. libanensis. Pro přesné rozlišení izolátů pseudomonád se doporučuje použít molekulárně biologické metody založené na PCR. Metodou MALDI-TOF MS lze spolehlivě prokázat příslušnost bakteriálních izolátů do rodu Pseudomonas. Druhové rozlišení je závislé na hodnotě získaného log (skóre) izolátů, ale také na databázi pseudomonád v softwaru MALDI BioTyper.

  • Czech name

    Význam bakterií rodu Pseudomonas v procesu kažení masa 2. část: Druhové zastoupení bakterií rodu Pseudomonas v mletém hovězím mase

  • Czech description

    Druhý díl článku Význam bakterií rodu Pseudomonas v procesu kažení masa se zabývá druhovým zastoupením izolátů pseudomonád získaných ze vzorků mletého hovězího masa baleného ve vakuu, nebo v modifikované atmosféře během skladování při 4 °C po dobu 4 týdnů. Bakterie rodu Pseudomonas byly stanoveny na Pseudomonas agaru. Identifikace získaných izolátů byla provedena pomocí hmotnostní spektrometrie MALDI TOF (Matrix-assisted laser desorption/ionisation time of flight mass spectrometry). Nejčastěji byl izolován druh P. fragi, dále pak P. lundensis a P. taetrolens. Ve shodě s jinými studiemi byly identifikovány s menší četností druhy P. brenneri, P. extremorientalis, P. gessardii, P. synxantha, P. koreensis, P. libanensis. Pro přesné rozlišení izolátů pseudomonád se doporučuje použít molekulárně biologické metody založené na PCR. Metodou MALDI-TOF MS lze spolehlivě prokázat příslušnost bakteriálních izolátů do rodu Pseudomonas. Druhové rozlišení je závislé na hodnotě získaného log (skóre) izolátů, ale také na databázi pseudomonád v softwaru MALDI BioTyper.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40301 - Veterinary science

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2023

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    34

  • Issue of the periodical within the volume

    4

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    32-35

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database