All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Factors affecting temperature maintenance of transported samples of packaged fresh meat

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F23%3A43880920" target="_blank" >RIV/62157124:16270/23:43880920 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://fvhe.vetuni.cz/files/upload/1697/LII.%20Lenfeldovy%20a%20Hoklovy%20dny%20-%20Sbornik%202023.pdf" target="_blank" >https://fvhe.vetuni.cz/files/upload/1697/LII.%20Lenfeldovy%20a%20Hoklovy%20dny%20-%20Sbornik%202023.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Faktory ovlivňující udržení teploty transportovaných vzorků baleného čerstvého masa

  • Original language description

    Správná manipulace s potravinami během transportu, zejména udržení předepsané teploty, je základem pro zachování jejich zdravotní nezávadnosti. U vzorků potravin putujících do laboratoře k vyšetření, je navíc dodržení chladírenského řetězce podmínkou pro přesnou interpretaci výsledků analýz. Cílem této pilotní studie bylo sledování změny teploty uvnitř transportního obalu a teploty v jádře výrobku v závislosti na typu, velikosti a míře naplnění transportního obalu vzorky. K tomuto účelu byly využity záznamové termografy Testo s vpichovou sondou, které umožňují současný monitoring vnější a vnitřní teploty, která je měřena ve velmi krátkých intervalech (20 sekund). Bylo zjištěno, že větší vliv než typ transportního obalu mělo na teplotu vzorku umístění chladicích vložek. V případě správného umístění dostatečného množství chladicích vložek na počet přepravovaných vzorků je možné pomocí obou porovnávaných transportních obalů udržet požadovanou teplotu vzorků po dobu 6 hodin, což je pro dopravu po České republice zcela dostačující.

  • Czech name

    Faktory ovlivňující udržení teploty transportovaných vzorků baleného čerstvého masa

  • Czech description

    Správná manipulace s potravinami během transportu, zejména udržení předepsané teploty, je základem pro zachování jejich zdravotní nezávadnosti. U vzorků potravin putujících do laboratoře k vyšetření, je navíc dodržení chladírenského řetězce podmínkou pro přesnou interpretaci výsledků analýz. Cílem této pilotní studie bylo sledování změny teploty uvnitř transportního obalu a teploty v jádře výrobku v závislosti na typu, velikosti a míře naplnění transportního obalu vzorky. K tomuto účelu byly využity záznamové termografy Testo s vpichovou sondou, které umožňují současný monitoring vnější a vnitřní teploty, která je měřena ve velmi krátkých intervalech (20 sekund). Bylo zjištěno, že větší vliv než typ transportního obalu mělo na teplotu vzorku umístění chladicích vložek. V případě správného umístění dostatečného množství chladicích vložek na počet přepravovaných vzorků je možné pomocí obou porovnávaných transportních obalů udržet požadovanou teplotu vzorků po dobu 6 hodin, což je pro dopravu po České republice zcela dostačující.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40301 - Veterinary science

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK21020245" target="_blank" >QK21020245: The degree of cold chain disruption during official sampling and sample transport and its effects on the resulting microbial profile</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2023

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Hygiena a technologie potravin LII. Lenfeldovy a Höklovy dny: Sborník přednášek a posterů

  • ISBN

    978-80-7305-934-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    376-380

  • Publisher name

    Veterinární univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Oct 25, 2023

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article