All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Briefly about current meat production (world, EU, Czech Republic)

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F24%3A43881338" target="_blank" >RIV/62157124:16270/24:43881338 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-2-casopisu-maso-rok-2024/" target="_blank" >https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-2-casopisu-maso-rok-2024/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stručný příspěvek k aktuální produkci masa (svět, EU, ČR)

  • Original language description

    Globální produkce masa se podle odhadů FAO dostala na 365 mil. t. Nejvíce produkovaným druhem masa je od r. 2015 drůbeží maso, následuje maso vepřové a třetí příčka patří hovězímu masu. V EU je nejvíce produkovaným druhem vepřové maso s objemem přes 22 mil. t (r. 2022). V posledních dvou letech ale produkce vepřového v EU klesá ročním tempem 5-7 %. Produkce hovězího masa v EU stagnuje na úrovni okolo 6,6 mil. t. Produkce drůbežího masa se v EU pohybuje okolo 13 mil. t ročně, vloni se pravděpodobně (přesná čísla ještě nejsou k dispozici) zvýšila meziročně o 1,5-2,0 %. ČR je dlouhodobě nesoběstačná v produkci masa. Na celkové domácí spotřebě vepřového masa 455 tis. t se domácí produkce podílela 205,5 tis. t. Hovězího masa bylo vloni spotřebováno v ČR 99,2 tis. t, z toho činila domácí produkce 72,4 tis. t. soběstačná nebyla ČR ani v drůbežím mase. Domácí produkce dosáhla 172,4 tis. t, ale domácí spotřeba byla 270 tis. t.

  • Czech name

    Stručný příspěvek k aktuální produkci masa (svět, EU, ČR)

  • Czech description

    Globální produkce masa se podle odhadů FAO dostala na 365 mil. t. Nejvíce produkovaným druhem masa je od r. 2015 drůbeží maso, následuje maso vepřové a třetí příčka patří hovězímu masu. V EU je nejvíce produkovaným druhem vepřové maso s objemem přes 22 mil. t (r. 2022). V posledních dvou letech ale produkce vepřového v EU klesá ročním tempem 5-7 %. Produkce hovězího masa v EU stagnuje na úrovni okolo 6,6 mil. t. Produkce drůbežího masa se v EU pohybuje okolo 13 mil. t ročně, vloni se pravděpodobně (přesná čísla ještě nejsou k dispozici) zvýšila meziročně o 1,5-2,0 %. ČR je dlouhodobě nesoběstačná v produkci masa. Na celkové domácí spotřebě vepřového masa 455 tis. t se domácí produkce podílela 205,5 tis. t. Hovězího masa bylo vloni spotřebováno v ČR 99,2 tis. t, z toho činila domácí produkce 72,4 tis. t. soběstačná nebyla ČR ani v drůbežím mase. Domácí produkce dosáhla 172,4 tis. t, ale domácí spotřeba byla 270 tis. t.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40301 - Veterinary science

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2024

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    35

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    4-6

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database