All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Nutritional supplement and its manufacturing method

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62690094%3A18470%2F13%3A50001916" target="_blank" >RIV/62690094:18470/13:50001916 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/303/303837.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/303/303837.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Potravní doplněk a způsob jeho výroby

  • Original language description

    Potravní kvasničný doplněk je tvořen hydrolyzátem lupinové mouky hydrolyzované kyselou syrovátkou, který obsahuje alespoň 1,5 % hmotn. kyseliny mléčné. Způsob jeho výroby spočívá v tom, že se provádí fermentace syrovátky, při níž se při teplotě 20 až 40°C postupně dávkuje lupinová mouka ve formě vodné suspenze, přičemž pH reakční směsi se udržuje na hodnotě 3 až 4 a tento proces se ukončí při dosažení obsahu kyseliny mléčné nejméně 1,5 % hmotn., potom se přidá další lupinová mouka ve formě vodné suspenze a provede se hydrolýza při teplotě 130 až 150 °C a tlaku 340 až 370 kPa, po provedení hydrolýzy se provede dekantace, při které se usazený nezhydrolyzovaný podíl odstraní a horní vrstva hydrolyzátu, obsahující 5 až 10 % hmotn. sušiny se odvede k dalšímu zpracování, při kterém se ochutí ovocným sirupem k přípravě nápoje nebo se zahustí a usuší.

  • Czech name

    Potravní doplněk a způsob jeho výroby

  • Czech description

    Potravní kvasničný doplněk je tvořen hydrolyzátem lupinové mouky hydrolyzované kyselou syrovátkou, který obsahuje alespoň 1,5 % hmotn. kyseliny mléčné. Způsob jeho výroby spočívá v tom, že se provádí fermentace syrovátky, při níž se při teplotě 20 až 40°C postupně dávkuje lupinová mouka ve formě vodné suspenze, přičemž pH reakční směsi se udržuje na hodnotě 3 až 4 a tento proces se ukončí při dosažení obsahu kyseliny mléčné nejméně 1,5 % hmotn., potom se přidá další lupinová mouka ve formě vodné suspenze a provede se hydrolýza při teplotě 130 až 150 °C a tlaku 340 až 370 kPa, po provedení hydrolýzy se provede dekantace, při které se usazený nezhydrolyzovaný podíl odstraní a horní vrstva hydrolyzátu, obsahující 5 až 10 % hmotn. sušiny se odvede k dalšímu zpracování, při kterém se ochutí ovocným sirupem k přípravě nápoje nebo se zahustí a usuší.

Classification

  • Type

    P - Patent

  • CEP classification

    CE - Biochemistry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/TA01010737" target="_blank" >TA01010737: The Development of the Technological Processing of Highly Nutritive Valuable Pulses Recently Implemented in the World, for Utilization to Prepare Common Foodstuffs and Dietary and Nutrition Products</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    303837

  • Publisher

    CZ001 -

  • Publisher name

    Industrial Property Office

  • Place of publication

    Prague

  • Publication country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Date of acceptance

    Apr 10, 2013

  • Owner name

    Univerzita Hradec Králové

  • Method of use

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence