All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Obtaining dietary fiber filter cake

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62690094%3A18470%2F15%3A50004517" target="_blank" >RIV/62690094:18470/15:50004517 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Způsob získávání vlákniny

  • Original language description

    Lupinové slupky, lupinová jádra nebo lupinová mouka se smíchají s vodou, upraví se za stálého míchání jejich pH do alkalické oblasti 8 až 8,5 a zahřívají se do varu, vzniklá suspenze se ochladí na teplotu 60 až 70 oC, přidá se enzym pro štěpení bílkovinya za stálého míchání se hydrolyzuje bílkovina, přičemž vznikne tuhý vlákninový filtrační koláč, který se propere, usuší a rozemele. Při získávání vlákniny z rozemletých jader lupinových bobů nebo z lupinové mouky se do ochlazené suspenzepřidají také enzymy pro ztekucení a zcukernatění škrobu. Úprava pH se provádí zpravidla hydrouhličitanem draselný,

  • Czech name

    Způsob získávání vlákniny

  • Czech description

    Lupinové slupky, lupinová jádra nebo lupinová mouka se smíchají s vodou, upraví se za stálého míchání jejich pH do alkalické oblasti 8 až 8,5 a zahřívají se do varu, vzniklá suspenze se ochladí na teplotu 60 až 70 oC, přidá se enzym pro štěpení bílkovinya za stálého míchání se hydrolyzuje bílkovina, přičemž vznikne tuhý vlákninový filtrační koláč, který se propere, usuší a rozemele. Při získávání vlákniny z rozemletých jader lupinových bobů nebo z lupinové mouky se do ochlazené suspenzepřidají také enzymy pro ztekucení a zcukernatění škrobu. Úprava pH se provádí zpravidla hydrouhličitanem draselný,

Classification

  • Type

    P - Patent

  • CEP classification

    CE - Biochemistry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/TA01010737" target="_blank" >TA01010737: The Development of the Technological Processing of Highly Nutritive Valuable Pulses Recently Implemented in the World, for Utilization to Prepare Common Foodstuffs and Dietary and Nutrition Products</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    305351

  • Publisher

    CZ001 -

  • Publisher name

    Industrial Property Office

  • Place of publication

    Prague

  • Publication country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Date of acceptance

    Jul 1, 2015

  • Owner name

    Univerzita Hradec Králové

  • Method of use

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Usage type

    N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)