All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The use of the hemp flour into bakery products

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F14%3A00000509" target="_blank" >RIV/00027022:_____/14:00000509 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití konopné mouky do pekařských výrobků

  • Original language description

    Do pekařských výrobků byla přidávána konopná mouka, která obsahovala 27,3% bílkovin, 6,7% popela, 8,7% tuku a 39,4% vlákniny potravy. Bylo připraveno modelové pečivo s přídavkem až 15% konopné mouky. Přídavek konopné mouky zvýšil obsah bílkovin, vlákninypotravy i polyfenolických látek. Zvýšila se antioxidační aktivita pečiva. Byl připraven chléb, běžné pečivo, sladké pečivo kynuté a sušenky s konopnou moukou. Vzorky pečiva prošly nutričním a senzorickým hodnocením. Optimální přídavek konopné mouky do pečiva je 5-10% , vztaženo na mouku. Konopná mouka byla využita také do směsi na bezlepkový chléb, do bezlepkových těstovin a sladkého pečiva.

  • Czech name

    Využití konopné mouky do pekařských výrobků

  • Czech description

    Do pekařských výrobků byla přidávána konopná mouka, která obsahovala 27,3% bílkovin, 6,7% popela, 8,7% tuku a 39,4% vlákniny potravy. Bylo připraveno modelové pečivo s přídavkem až 15% konopné mouky. Přídavek konopné mouky zvýšil obsah bílkovin, vlákninypotravy i polyfenolických látek. Zvýšila se antioxidační aktivita pečiva. Byl připraven chléb, běžné pečivo, sladké pečivo kynuté a sušenky s konopnou moukou. Vzorky pečiva prošly nutričním a senzorickým hodnocením. Optimální přídavek konopné mouky do pečiva je 5-10% , vztaženo na mouku. Konopná mouka byla využita také do směsi na bezlepkový chléb, do bezlepkových těstovin a sladkého pečiva.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: New procedures in utilisation of agricultural products improving food quality, safety, competitiveness and consumer?s nutritional and health benefit.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    N

  • Issue of the periodical within the volume

    12

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    493-496

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database