All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Comparison of total isothiocyanates content in vegetable juices during high pressure treatment, pasteurization and freezing

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67179843%3A_____%2F07%3A00081680" target="_blank" >RIV/67179843:_____/07:00081680 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/00027022:_____/07:E0004288

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Comparison of total isothiocyanates content in vegetable juices during high pressure treatment, pasteurization and freezing

  • Original language description

    The white and red cabbage, broccoli, cauliflower and Brussels sprouts were used for juice preparation. The ITCs content was lowest in white cabbage and the highest in Brussels sprouts. With exception of broccoli juice the ITCs content is decreased with pasteurization technology. Freezing is the most gentle preservation method for these substances.

  • Czech name

    Porovnání obsahu celkových isothiokyanátů v zeleninových šťávách během ošetření vysokým tlakem, pasterizací a mražením

  • Czech description

    Byl sledován vliv vysokého tlaku, pasterizace a mrazu na celkový obsah isothiokyanátů v červeném a bílém zelí, brokolici, květáku a růžičkové kapustě. Nejvyšší obsah isothiokyanátů byl v růžičkové kapustě, nejnižší v bílém zelí. Pasterizace snižovala jejich obsah u všech šťáv ve srovnání s mrazenou šťávou. Vysoký tlak snižoval obsah isothiokyanátů u všech šťáv kromě brokolicové.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF3287" target="_blank" >QF3287: Functional foods from vegetables and fruit and other agricultural products treated with high pressure technology</a><br>

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    High Pressure Research

  • ISSN

    0895-7959

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    27

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    GB - UNITED KINGDOM

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    147-149

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database