Comparison of total isothiocyanates content in vegetable juices during high pressure treatment, pasteurization and freezing
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67179843%3A_____%2F07%3A00081680" target="_blank" >RIV/67179843:_____/07:00081680 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/00027022:_____/07:E0004288
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Comparison of total isothiocyanates content in vegetable juices during high pressure treatment, pasteurization and freezing
Original language description
The white and red cabbage, broccoli, cauliflower and Brussels sprouts were used for juice preparation. The ITCs content was lowest in white cabbage and the highest in Brussels sprouts. With exception of broccoli juice the ITCs content is decreased with pasteurization technology. Freezing is the most gentle preservation method for these substances.
Czech name
Porovnání obsahu celkových isothiokyanátů v zeleninových šťávách během ošetření vysokým tlakem, pasterizací a mražením
Czech description
Byl sledován vliv vysokého tlaku, pasterizace a mrazu na celkový obsah isothiokyanátů v červeném a bílém zelí, brokolici, květáku a růžičkové kapustě. Nejvyšší obsah isothiokyanátů byl v růžičkové kapustě, nejnižší v bílém zelí. Pasterizace snižovala jejich obsah u všech šťáv ve srovnání s mrazenou šťávou. Vysoký tlak snižoval obsah isothiokyanátů u všech šťáv kromě brokolicové.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF3287" target="_blank" >QF3287: Functional foods from vegetables and fruit and other agricultural products treated with high pressure technology</a><br>
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
High Pressure Research
ISSN
0895-7959
e-ISSN
—
Volume of the periodical
27
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
GB - UNITED KINGDOM
Number of pages
3
Pages from-to
147-149
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—