Kopie: Comparison of total isothiocyanates content in vegetable juices during high pressure treatment, pasteurization and freezing
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67179843%3A_____%2F07%3AR0066087" target="_blank" >RIV/67179843:_____/07:R0066087 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Kopie: Comparison of total isothiocyanates content in vegetable juices during high pressure treatment, pasteurization and freezing
Original language description
Total isothiocyanates (ITCs) in juices prepared from cruciferous vegetables have been analysed. The white and red cabbage, broccoli, cauliflower and Brussels sprouts were used for juice preparation. The influence of preservation technology (freezing, heat pasteurization and high-pressure pasteurization) was studied. The ITCs content was lowest in white cabbage and the highest in Brussels sprouts. With exception of broccoli juice the ITCs content is decreased with pasteurization technology. Freezing is the most gentle preservation method for these substances. For broccoli high pressure treated juice, the ITCs content is comparable with frozen juice.
Czech name
Porovnání obsahu celkových izothiokynátů v zeleninových šťávách během vysokotlakého ošetření, pasterace a mražení
Czech description
Celkové množství isothiokyanátů (ITCs) bylo stanoveno ve šťávách připravených z křížatých druhů zeleniny (bílé a červené zelí, brokolice, květák a růžičková kapusta). Byl studován vliv konzervační technologie (zmrazení, tepelná pasterace, vysokotlaká pasterace). Obsah ITCs byl nejmenší u šťávy z bílého zelí a nejvyšší u sťávy z růžičkové kapusty. S vyjímkou brokolicové šťávy ITCs obsah klesá při pasteraci. Zmrazování je nejšetrnější konzervační metodou. U tlakem ošetřené a mražené brokolicové šťávy bylobsah celkových isothiokyanátů porovnatelný.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF3287" target="_blank" >QF3287: Functional foods from vegetables and fruit and other agricultural products treated with high pressure technology</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
High Pressure Research
ISSN
0895-7959
e-ISSN
—
Volume of the periodical
—
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
GB - UNITED KINGDOM
Number of pages
3
Pages from-to
1
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—